Jadłospis na dzień 19.05.2024

Śniadanie

Dieta lekkostrawna

Śniadanie – 999.3 kcal

  • Płatki owsiane na mleku 0.5l

    Składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu (Cukier mleczny laktoza.), Płatki owsiane (SkładnikiOwies.), Cukier, Sól biała

  • Bułki pszenne zwykłe

    Składniki: MĄKA PSZENNA woda, margaryna,drożdże, sól, cukier, substancja spulchniająca, olej.

  • Mielonka (Luncheon meat)

    Składniki: Składniki: mięso wieprzowe ( 60,2%), woda, mięso z kurczaka (2.3%), skrobia, tłuszcz wieprzowy, sól, mąka Sojowa, regulator kwasowości: octan potasu, mleczan potasu: błonnik ziemniaczany, substancje zagęszczające: karagen, guma ksantowa: stabilizatory: trifosforany, difosforany: aromaty (zawierają laktozę z mleka), wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy: białko Sojowe, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, barwnik: kwas karminowy, sybstancja konserwująca: azotyn sodu. Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten pszenny, owsiany, sele i gorczycę.

  • Mus jabłkowy bez cukru

    Składniki: Przecier jabłkowy (99,9%), przeciwutleniacz: kwas askorbinowy.

  • Masło extra

    Składniki: Mleko i produkty pochodne łącznie z laktozą.

  • Herbata naturalna z cytryną 0.25l

    Składniki: Cukier, Cytryna, Herbata, napar bez cukru (Może zawierać : gluten, orzeszki ziemne, soję, orzechy, seler, gorczycę, sezam.)

Obiad

Dieta lekkostrawna

Obiad – 1227.5 kcal

  • Rosół z kury z makaronem 0.4l

    Składniki: Kurczak, tuszka, Makaron dwujajeczny (Jajka ( conajmniej 2 na 1 kg mąki), mąka pszenna, woda.), Marchew, Seler korzeniowy, Cebula, Sól biała, Przyprawa Jarzynka (Składniki: Sól, cukier, soszone warzywa (7,2%), marchew, pasternak, cebula, natka i korzeń pietruszki, por, kapusta, pomidor, czosnek, papryka słodka; wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5- rybonukleotydy disodowe; skrobia, pieprz czarny, barwnik: ryboawina. Produkt może zawierać zboża zawierajace,gluten,jaja,mleko ( łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.)przyprawa w płynie (Woda, sól, hydrolizat białka sojowego, ocet, cukier, barwnik, karmel E150c; wzmacniacze smaku i zapachu: glutaminian monosodowy, 5- rybonukleotydy disodowe, aromaty. Może zawierać seler.), pieprz (Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzeszków ziemnych, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu.), Pieprz ziołowy (Gorczyca, kminek, kolendra, chili, papryka, majeranek, cząber, tymianek liść laurowy.)

  • Udko gotowane 200g

    Składniki: Mięso z ud kurczaka ze skórą, Sól biała, Przyprawa do kurczaka

  • Ziemniaki gotowane 250g

    Składniki: Ziemniaki późne, Sól biała

  • Sałata ze śmietaną 100g

    Składniki: Sałata, Śmietana 18% tłuszczu (Śmietanka pasteryzowana, żywe kultury bakterii, laktoza.), Cukier

  • Kompot z owoców mieszanych 0.25l

    Składniki: Mieszanka owocowa mrożona (Śliwka z pestką, jabłko, aronia, porzeczka, wiśnie z pestką.), Cukier, kwasek cytrynowy (Składniki: Aromat cytrynowy. Produkt może zawierać: gluten, orzeszki ziemne, soje, orzechy, gorczycę, seler, sezam.)

Kolacja

Dieta lekkostrawna

Kolacja – 745.3 kcal

  • kawa zbożowa na mleku 0.25l

    Składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu (Cukier mleczny laktoza.), Cukier, Kawa, napar bez cukru (Żyto prażone, jęczmień prażony, cykoria prażona. Może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki ziemne, soję, orzechy, seler, sezam.)

  • Bułki pszenne zwykłe

    Składniki: MĄKA PSZENNA woda, margaryna,drożdże, sól, cukier, substancja spulchniająca, olej.

  • Jaja gotowane
  • Pomidor
  • Masło extra

    Składniki: Mleko i produkty pochodne łącznie z laktozą.

  • Herbata naturalna z cytryną 0.25l

    Składniki: Cukier, Cytryna, Herbata, napar bez cukru (Może zawierać : gluten, orzeszki ziemne, soję, orzechy, seler, gorczycę, sezam.)

Śniadanie

Dieta podstawowa

Śniadanie – 986.4 kcal

  • Płatki owsiane na mleku 0.5l

    Składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu (Cukier mleczny laktoza.), Płatki owsiane (SkładnikiOwies.), Cukier, Sól biała

  • Chleb baltonowski

    Składniki: Skladniki:Mąka pszenna, mąka żytnia, woda, sól, drożdże.

  • Chleb żytni razowy

    Składniki: Składniki: Mąka żytnia,mąka pszenna, woda, drożdże, sól.

  • Mielonka (Luncheon meat)

    Składniki: Składniki: mięso wieprzowe ( 60,2%), woda, mięso z kurczaka (2.3%), skrobia, tłuszcz wieprzowy, sól, mąka Sojowa, regulator kwasowości: octan potasu, mleczan potasu: błonnik ziemniaczany, substancje zagęszczające: karagen, guma ksantowa: stabilizatory: trifosforany, difosforany: aromaty (zawierają laktozę z mleka), wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy: białko Sojowe, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, barwnik: kwas karminowy, sybstancja konserwująca: azotyn sodu. Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten pszenny, owsiany, sele i gorczycę.

  • Mus jabłkowy bez cukru

    Składniki: Przecier jabłkowy (99,9%), przeciwutleniacz: kwas askorbinowy.

  • Masło extra

    Składniki: Mleko i produkty pochodne łącznie z laktozą.

  • Herbata naturalna z cytryną 0.25l

    Składniki: Cukier, Cytryna, Herbata, napar bez cukru (Może zawierać : gluten, orzeszki ziemne, soję, orzechy, seler, gorczycę, sezam.)

Obiad

Dieta podstawowa

Obiad – 1227.5 kcal

  • Rosół z kury z makaronem 0.4l

    Składniki: Kurczak, tuszka, Makaron dwujajeczny (Jajka ( conajmniej 2 na 1 kg mąki), mąka pszenna, woda.), Marchew, Seler korzeniowy, Cebula, Sól biała, Przyprawa Jarzynka (Składniki: Sól, cukier, soszone warzywa (7,2%), marchew, pasternak, cebula, natka i korzeń pietruszki, por, kapusta, pomidor, czosnek, papryka słodka; wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5- rybonukleotydy disodowe; skrobia, pieprz czarny, barwnik: ryboawina. Produkt może zawierać zboża zawierajace,gluten,jaja,mleko ( łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.)przyprawa w płynie (Woda, sól, hydrolizat białka sojowego, ocet, cukier, barwnik, karmel E150c; wzmacniacze smaku i zapachu: glutaminian monosodowy, 5- rybonukleotydy disodowe, aromaty. Może zawierać seler.), pieprz (Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzeszków ziemnych, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu.), Pieprz ziołowy (Gorczyca, kminek, kolendra, chili, papryka, majeranek, cząber, tymianek liść laurowy.)

  • Udko gotowane 200g

    Składniki: Mięso z ud kurczaka ze skórą, Sól biała, Przyprawa do kurczaka

  • Ziemniaki gotowane 250g

    Składniki: Ziemniaki późne, Sól biała

  • Sałata ze śmietaną 100g

    Składniki: Sałata, Śmietana 18% tłuszczu (Śmietanka pasteryzowana, żywe kultury bakterii, laktoza.), Cukier

  • Kompot z owoców mieszanych 0.25l

    Składniki: Mieszanka owocowa mrożona (Śliwka z pestką, jabłko, aronia, porzeczka, wiśnie z pestką.), Cukier, kwasek cytrynowy (Składniki: Aromat cytrynowy. Produkt może zawierać: gluten, orzeszki ziemne, soje, orzechy, gorczycę, seler, sezam.)

Kolacja

Dieta podstawowa

Kolacja – 745.3 kcal

  • kawa zbożowa na mleku 0.25l

    Składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu (Cukier mleczny laktoza.), Cukier, Kawa, napar bez cukru (Żyto prażone, jęczmień prażony, cykoria prażona. Może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki ziemne, soję, orzechy, seler, sezam.)

  • Bułki pszenne zwykłe

    Składniki: MĄKA PSZENNA woda, margaryna,drożdże, sól, cukier, substancja spulchniająca, olej.

  • Jaja gotowane
  • Pomidor
  • Masło extra

    Składniki: Mleko i produkty pochodne łącznie z laktozą.

  • Herbata naturalna z cytryną 0.25l

    Składniki: Cukier, Cytryna, Herbata, napar bez cukru (Może zawierać : gluten, orzeszki ziemne, soję, orzechy, seler, gorczycę, sezam.)