Jadłospis na dzień 26.05.2024

Śniadanie

Dieta lekkostrawna

Śniadanie – 1090.7 kcal

  • Kasza perłowa na mleku 0.5l

    Składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu (Cukier mleczny laktoza.), Kasza jęczmienna perłowa (Jeczmień.), Cukier

  • Bułki pszenne zwykłe

    Składniki: MĄKA PSZENNA woda, margaryna,drożdże, sól, cukier, substancja spulchniająca, olej.

  • Banan
  • Kiełbasa krakowska sucha

    Składniki: Składniki: Woda, mięso wieprzowe ( 36.1%), skórki wieprzowe (13.1%), skrobia ziemni aczana, błonnik pszenny, prszyprawy, sól, glukoza, białko sojowe, skstrakty przypraw; wzmacniacz smaku E621, substancje zagęszczjaca E407, E425, E415, stabilizatory:E451i, E452i, przeciwutleniacz E316., E300, aromat dymu, substancja konserwująca azotyn sodu. Może zawierać śladowe ilości : gorczyca, gluten.

  • Masło extra

    Składniki: Mleko i produkty pochodne łącznie z laktozą.

  • Herbata naturalna z cytryną 0.25l

    Składniki: Cukier, Cytryna, Herbata, napar bez cukru (Może zawierać : gluten, orzeszki ziemne, soję, orzechy, seler, gorczycę, sezam.)

Obiad

Dieta lekkostrawna

Obiad – 1393.7 kcal

  • Zupa krupnik ryżowy 0.4l

    Składniki: Ziemniaki późne, Marchew, Ryż biały, Kości, wywar, Seler korzeniowy, Margaryna zwykła (Składniki: Oleje roślinne (rzepakowy, palmowy), woda, emulgatory (mono – i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny sojowe), sól 0.3 %, substancja konserwująca (sorbinian potasu), regulator kwasowości ( kwas cytrynowy), aromat, barwnik: annato, witaminy A i D.), Przyprawa Jarzynka (Składniki: Sól, cukier, soszone warzywa (7,2%), marchew, pasternak, cebula, natka i korzeń pietruszki, por, kapusta, pomidor, czosnek, papryka słodka; wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5- rybonukleotydy disodowe; skrobia, pieprz czarny, barwnik: ryboawina. Produkt może zawierać zboża zawierajace,gluten,jaja,mleko ( łącznie z laktozą) , soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.), Sól biała, przyprawa w płynie (Woda, sól, hydrolizat białka sojowego, ocet, cukier, barwnik, karmel E150c; wzmacniacze smaku i zapachu: glutaminian monosodowy, 5- rybonukleotydy disodowe, aromaty. Może zawierać seler.), Pieprz ziołowy (Gorczyca, kminek, kolendra, chili, papryka, majeranek, cząber, tymianek liść laurowy.), pieprz (Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzeszków ziemnych, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu.)

  • Łopatka w warzywach 300g

    Składniki: Zupa jarzynowa (Marchewka, pasternak, kalafior, por, fasola, groszek, brukselka. może zawierać śldowe ilości; SELER.), Wieprzowina, łopatka, Margaryna zwykła (Składniki: Oleje roślinne (rzepakowy, palmowy), woda, emulgatory (mono – i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny sojowe), sól 0.3 %, substancja konserwująca (sorbinian potasu), regulator kwasowości ( kwas cytrynowy), aromat, barwnik: annato, witaminy A i D.), Sól biała, Przyprawa Jarzynka (Składniki: Sól, cukier, soszone warzywa (7,2%), marchew, pasternak, cebula, natka i korzeń pietruszki, por, kapusta, pomidor, czosnek, papryka słodka; wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5- rybonukleotydy disodowe; skrobia, pieprz czarny, barwnik: ryboawina. Produkt może zawierać zboża zawierajace,gluten,jaja,mleko ( łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.)przyprawa w płynie (Woda, sól, hydrolizat białka sojowego, ocet, cukier, barwnik, karmel E150c; wzmacniacze smaku i zapachu: glutaminian monosodowy, 5- rybonukleotydy disodowe, aromaty. Może zawierać seler.), Pieprz ziołowy (Gorczyca, kminek, kolendra, chili, papryka, majeranek, cząber, tymianek liść laurowy.), pieprz (Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzeszków ziemnych, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu.)

  • Ziemniaki gotowane 250g

    Składniki: Ziemniaki późne, Sól biała

  • Kompot z owoców mieszanych 0.25l

    Składniki: Mieszanka owocowa mrożona (Śliwka z pestką, jabłko, aronia, porzeczka, wiśnie z pestką.), Cukier, kwasek cytrynowy (Składniki: Aromat cytrynowy. Produkt może zawierać: gluten, orzeszki ziemne, soje, orzechy, gorczycę, seler, sezam.)

  • Sok jabłkowy

    Składniki: Sok jabłkowy (100%) z zagęszczonego soku jabłkowego.

Kolacja

Dieta lekkostrawna

Kolacja – 669.5 kcal

  • kawa zbożowa na mleku 0.25l

    Składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu (Cukier mleczny laktoza.), Cukier, Kawa, napar bez cukru (Żyto prażone, jęczmień prażony, cykoria prażona. Może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki ziemne, soję, orzechy, seler, sezam.)

  • Bułki pszenne zwykłe

    Składniki: MĄKA PSZENNA woda, margaryna,drożdże, sól, cukier, substancja spulchniająca, olej.

  • Kiełbasa szynkowa z kurczaka

    Składniki: Składniki: Woda, mięso wieprzowe( 36.1%), skórki wieprzowe(13.1%), skrobia ziemniaczana, błonnik sojowy, przyprawy naturalne; sól, glukoza, białko sojowe, ekstrakty przypraw naturalnych, aromaty, wzmacniacz smaku: E621, substancja zagęszczjąca E407, E425, E415, stabilizatory:E451i, E452i, przeciwutleniacz E316, E300, substancja konserwująca azotyn sodu. Może zawierać śladowe ilości: gorczyca, gluten.

  • Pomidor
  • Masło extra

    Składniki: Mleko i produkty pochodne łącznie z laktozą.

  • Herbata naturalna z cytryną 0.25l

    Składniki: Cukier, Cytryna, Herbata, napar bez cukru (Może zawierać : gluten, orzeszki ziemne, soję, orzechy, seler, gorczycę, sezam.)

Śniadanie

Dieta podstawowa

Śniadanie – 1089.2 kcal

  • Kasza perłowa na mleku 0.5l

    Składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu (Cukier mleczny laktoza.), Kasza jęczmienna perłowa (Jeczmień.), Cukier

  • Chleb baltonowski

    Składniki: Skladniki:Mąka pszenna, mąka żytnia, woda, sól, drożdże.

  • Chleb żytni razowy

    Składniki: Składniki: Mąka żytnia,mąka pszenna, woda, drożdże, sól.

  • Banan
  • Kiełbasa podwawelska
  • Masło extra

    Składniki: Mleko i produkty pochodne łącznie z laktozą.

  • Herbata naturalna z cytryną 0.25l

    Składniki: Cukier, Cytryna, Herbata, napar bez cukru (Może zawierać : gluten, orzeszki ziemne, soję, orzechy, seler, gorczycę, sezam.)

Obiad

Dieta podstawowa

Obiad – 1393.7 kcal

  • Zupa krupnik ryżowy 0.4l

    Składniki: Ziemniaki późne, Marchew, Ryż biały, Kości, wywar, Seler korzeniowy, Margaryna zwykła (Składniki: Oleje roślinne (rzepakowy, palmowy), woda, emulgatory (mono – i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny sojowe), sól 0.3 %, substancja konserwująca (sorbinian potasu), regulator kwasowości ( kwas cytrynowy), aromat, barwnik: annato, witaminy A i D.), Przyprawa Jarzynka (Składniki: Sól, cukier, soszone warzywa (7,2%), marchew, pasternak, cebula, natka i korzeń pietruszki, por, kapusta, pomidor, czosnek, papryka słodka; wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5- rybonukleotydy disodowe; skrobia, pieprz czarny, barwnik: ryboawina. Produkt może zawierać zboża zawierajace,gluten,jaja,mleko ( łącznie z laktozą) , soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.), Sól biała, przyprawa w płynie (Woda, sól, hydrolizat białka sojowego, ocet, cukier, barwnik, karmel E150c; wzmacniacze smaku i zapachu: glutaminian monosodowy, 5- rybonukleotydy disodowe, aromaty. Może zawierać seler.), Pieprz ziołowy (Gorczyca, kminek, kolendra, chili, papryka, majeranek, cząber, tymianek liść laurowy.), pieprz (Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzeszków ziemnych, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu.)

  • Łopatka w warzywach 300g

    Składniki: Zupa jarzynowa (Marchewka, pasternak, kalafior, por, fasola, groszek, brukselka. może zawierać śldowe ilości; SELER.), Wieprzowina, łopatka, Margaryna zwykła (Składniki: Oleje roślinne (rzepakowy, palmowy), woda, emulgatory (mono – i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny sojowe), sól 0.3 %, substancja konserwująca (sorbinian potasu), regulator kwasowości ( kwas cytrynowy), aromat, barwnik: annato, witaminy A i D.), Sól biała, Przyprawa Jarzynka (Składniki: Sól, cukier, soszone warzywa (7,2%), marchew, pasternak, cebula, natka i korzeń pietruszki, por, kapusta, pomidor, czosnek, papryka słodka; wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5- rybonukleotydy disodowe; skrobia, pieprz czarny, barwnik: ryboawina. Produkt może zawierać zboża zawierajace,gluten,jaja,mleko ( łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.)przyprawa w płynie (Woda, sól, hydrolizat białka sojowego, ocet, cukier, barwnik, karmel E150c; wzmacniacze smaku i zapachu: glutaminian monosodowy, 5- rybonukleotydy disodowe, aromaty. Może zawierać seler.), Pieprz ziołowy (Gorczyca, kminek, kolendra, chili, papryka, majeranek, cząber, tymianek liść laurowy.), pieprz (Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzeszków ziemnych, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu.)

  • Ziemniaki gotowane 250g

    Składniki: Ziemniaki późne, Sól biała

  • Kompot z owoców mieszanych 0.25l

    Składniki: Mieszanka owocowa mrożona (Śliwka z pestką, jabłko, aronia, porzeczka, wiśnie z pestką.), Cukier, kwasek cytrynowy (Składniki: Aromat cytrynowy. Produkt może zawierać: gluten, orzeszki ziemne, soje, orzechy, gorczycę, seler, sezam.)

  • Sok jabłkowy

    Składniki: Sok jabłkowy (100%) z zagęszczonego soku jabłkowego.

Kolacja

Dieta podstawowa

Kolacja – 669.5 kcal

  • Kawa zbożowa na mleku 0.25l

    Składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu (Cukier mleczny laktoza.), Cukier, Kawa, napar bez cukru (Żyto prażone, jęczmień prażony, cykoria prażona. Może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki ziemne, soję, orzechy, seler, sezam.)

  • Bułki pszenne zwykłe

    Składniki: MĄKA PSZENNA woda, margaryna,drożdże, sól, cukier, substancja spulchniająca, olej.

  • Kiełbasa szynkowa z kurczaka

    Składniki: Składniki: Woda, mięso wieprzowe( 36.1%), skórki wieprzowe(13.1%), skrobia ziemniaczana, błonnik sojowy, przyprawy naturalne; sól, glukoza, białko sojowe, ekstrakty przypraw naturalnych, aromaty, wzmacniacz smaku: E621, substancja zagęszczjąca E407, E425, E415, stabilizatory:E451i, E452i, przeciwutleniacz E316, E300, substancja konserwująca azotyn sodu. Może zawierać śladowe ilości: gorczyca, gluten.

  • Pomidor
  • Masło extra

    Składniki: Mleko i produkty pochodne łącznie z laktozą.

  • Herbata naturalna z cytryną 0.25l

    Składniki: Cukier, Cytryna, Herbata, napar bez cukru (Może zawierać : gluten, orzeszki ziemne, soję, orzechy, seler, gorczycę, sezam.)