Jadłospis na dzień 01-11-2024

Śniadanie

Dieta lekkostrawna

Śniadanie – 887.8 kcal

  • Kasza manna na mleku 0.5l

Składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu (Cukier mleczny laktoza.), Kasza manna (Zboża.), Cukier

  • Bułki pszenne zwykłe

Składniki: MĄKA PSZENNA woda, margaryna,drożdże, sól, cukier, substancja spulchniająca, olej.

  • Polędwica z warzywami

Składniki: Składniki: mięso wieprzowe (31%), woda, warzywa w zmiennych proporcjach- 13% (papryka, marchew,ogórek, sól,ocet, cukier), skórki z kurczaka, skrobia,pieczarki konserwowowe- 2,4% (pieczarki, sól, ocet, cukier), sól, maltodekstryna, substancja zagęszczajaca: E407, E412, stabilizator: E451, błonnik PSZENNY bezglutenowy, regulator kwasowości: E331, wzmacniacz smaku:E621, aromaty (zawierają MLEKO, SOJĘ), glukoza, białko SOJOWE, białko wieprzowe, przeciwutleniacze: E300, E316, barwnik E120, substancja konserwująca: E250. Produkt może zawierać zboża zawierające gluten (PSZENNY, OWSIANY), JAJA, SELER i GORCZYCĘ.

  • Pomidor
  • Masło extra

Składniki: Mleko i produkty pochodne łącznie z laktozą.

  • Herbata naturalna z cytryną 0.25l

Składniki: Cukier, Cytryna, Herbata, napar bez cukru (Może zawierać : gluten, orzeszki ziemne, soję, orzechy, seler, gorczycę, sezam.)

Obiad

Dieta lekkostrawna

Obiad – 1632.6 kcal

  • Zupa jarzynowa 0.4l

Składniki: Ziemniaki późne, Zupa jarzynowa (Marchewka, pasternak, kalafior, por, fasola, groszek, brukselka. może zawierać śldowe ilości; SELER.), Marchew, Kapusta biała, Śmietana 18% tłuszczu (Śmietanka pasteryzowan, skrobia modyfikowana, stabilizator: pektyny), Kości, wywar, Margaryna zwykła (Składniki: Oleje roślinne (rzepakowy, palmowy), woda, emulgatory (mono – i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny sojowe), sól 0.3 %, substancja konserwująca (sorbinian potasu), regulator kwasowości ( kwas cytrynowy), aromat, barwnik: annato, witaminy A i D.), Mąka pszenna, typ 500 (Składniki: gluten.), Sól biała, przyprawa w płynie (Woda, sól, hydrolizat białka sojowego, ocet, cukier, barwnik, karmel E150c; wzmacniacze smaku i zapachu: glutaminian monosodowy, 5- rybonukleotydy disodowe, aromaty. Może zawierać seler.), Przyprawa Jarzynka (Składniki: Sól, cukier, soszone warzywa (7,2%), marchew, pasternak, cebula, natka i korzeń pietruszki, por, kapusta, pomidor, czosnek, papryka słodka; wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5- rybonukleotydy disodowe; skrobia, pieprz czarny, barwnik: ryboawina. Produkt może zawierać zboża zawierajace,gluten,jaja,mleko ( łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.)

  • Sos do spagetti 200g

Składniki: Wieprzowina, łopatka, Marchew, Zupa jarzynowa (Marchewka, pasternak, kalafior, por, fasola, groszek, brukselka. może zawierać śldowe ilości; SELER.), Koncentrat pomidorowy 30% (Koncentrat pomidorowy, woda, sól.), Groszek zielony, konserwowy bez zalewy (Składniki: Groszek, woda, sól, cukier.), Fasolka szparagowa mrożona, Śmietana 18% tłuszczu (Śmietanka pasteryzowan, skrobia modyfikowana, stabilizator: pektyny) , Olej rzepakowy uniwersalny (Składniki: Rafinowany olej rzepakowy (100%).), Mąka pszenna, typ 500 (Składniki: gluten.), Sól biała, Przyprawa Jarzynka (Składniki: Sól, cukier, soszone warzywa (7,2%), marchew, pasternak, cebula, natka i korzeń pietruszki, por, kapusta, pomidor, czosnek, papryka słodka; wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5- rybonukleotydy disodowe; skrobia, pieprz czarny, barwnik: ryboawina. Produkt może zawierać zboża zawierajace,gluten,jaja,mleko ( łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.), pieprz (Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzeszków ziemnych, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu.), Pieprz ziołowy (Gorczyca, kminek, kolendra, chili, papryka, majeranek, cząber, tymianek liść laurowy.)

  • Makaron gotowany 200g

Składniki: Makaron dwujajeczny (Jajka ( conajmniej 2 na 1 kg mąki), mąka pszenna, woda.), Olej rzepakowy uniwersalny (Składniki: Rafinowany olej rzepakowy (100%).), Sól biała

  • Kompot z owoców mieszanych 0.25l

Składniki: Mieszanka owocowa mrożona (Śliwka z pestką, jabłko, aronia, porzeczka, wiśnie z pestką.), Cukier, kwasek cytrynowy (Składniki: Aromat cytrynowy. Produkt może zawierać: gluten, orzeszki ziemne, soje, orzechy, gorczycę, seler, sezam.)

  • Mus jabłkowy bez cukru

Składniki: Przecier jabłkowy (99,9%), przeciwutleniacz: kwas askorbinowy.

Kolacja

Dieta lekkostrawna

Kolacja – 907.9 kcal

  • kawa zbożowa na mleku 0.25l

Składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu (Cukier mleczny laktoza.), Cukier, Kawa, napar bez cukru (Żyto prażone, jęczmień prażony, cykoria prażona. Może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki ziemne, soję, orzechy, seler, sezam.)

  • Bułki pszenne zwykłe

Składniki: MĄKA PSZENNA woda, margaryna,drożdże, sól, cukier, substancja spulchniająca, olej.

  • Pasta rybno-serowa 100g

Składniki: Filety śledziowe (Filety śledziowe (średnio 60% RYBY ( PARWALUBINA) przed sterylizacją, olej roślinny, sól, Może zawierać śladowe ilości:GLUTEN,GORCZYCA, MLEKO, SELER, SOJA.), Ser twarogowy półtłusty (mleko, kultury bakterii Cukier mleczny – laktoza. Zawartość soli wynika z naturalnie występujacego sodu.), Śmietana 18% tłuszczu (Śmietanka pasteryzowan, skrobia modyfikowana, stabilizator: pektyny), Pietruszka, liście, Pieprz ziołowy (Gorczyca, kminek, kolendra, chili, papryka, majeranek, cząber, tymianek liść laurowy.)

  • Sałata lodowa
  • Masło extra

Składniki: Mleko i produkty pochodne łącznie z laktozą.

  • Herbata naturalna z cytryną 0.25l

Składniki: Cukier, Cytryna, Herbata, napar bez cukru (Może zawierać : gluten, orzeszki ziemne, soję, orzechy, seler, gorczycę, sezam.)

Śniadanie

Dieta podstawowa

Śniadanie – 904.0 kcal

  • Kasza manna na mleku 0.5l

Składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu (Cukier mleczny laktoza.), Kasza manna (Zboża.), Cukier

  • Chleb baltonowski

Składniki: Skladniki:Mąka pszenna, mąka żytnia, woda, sól, drożdże.

  • Chleb żytni razowy

Składniki: Składniki: Mąka żytnia,mąka pszenna, woda, drożdże, sól.

  • Papryka czerwona
  • Szynka wieprzowa gotowana

Składniki: Składniki: mięso wieprzowe 46%, woda, skrobia ziemniaczana, białko sojowe, sól, stabilizatory (trifosforany, polifosforany, octany sodu), substancja zagęszczająca (karagen), wzmacniacze smaku( glutaminian monosodowy, 5-rybonukleotydy disodowe), glukoza, cukier, maltodekstryna, przeciwutleniacz( askorbinian sodu), aromaty, przyprawy, ekstrakty przypraw, hydrolizat białka sojowego, ekstrakt drożdżowy, substancja konserwująca ( azotyn sodu).

  • Masło extra

Składniki: Mleko i produkty pochodne łącznie z laktozą.

  • Herbata naturalna z cytryną 0.25l

Składniki: Cukier, Cytryna, Herbata, napar bez cukru (Może zawierać : gluten, orzeszki ziemne, soję, orzechy, seler, gorczycę, sezam.)

Obiad

Dieta podstawowa

Obiad – 1632.6 kcal

  • Zupa jarzynowa 0.4l

Składniki: Ziemniaki późne, Zupa jarzynowa (Marchewka, pasternak, kalafior, por, fasola, groszek, brukselka. może zawierać śldowe ilości; SELER.), Marchew, Kapusta biała, Śmietana 18% tłuszczu (Śmietanka pasteryzowan, skrobia modyfikowana, stabilizator: pektyny), Kości, wywar, Margaryna zwykła (Składniki: Oleje roślinne (rzepakowy, palmowy), woda, emulgatory (mono – i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny sojowe), sól 0.3 %, substancja konserwująca (sorbinian potasu), regulator kwasowości ( kwas cytrynowy), aromat, barwnik: annato, witaminy A i D.), Mąka pszenna, typ 500 (Składniki: gluten.), Sól biała, przyprawa w płynie (Woda, sól, hydrolizat białka sojowego, ocet, cukier, barwnik, karmel E150c; wzmacniacze smaku i zapachu: glutaminian monosodowy, 5- rybonukleotydy disodowe, aromaty. Może zawierać seler.), Przyprawa Jarzynka (Składniki: Sól, cukier, soszone warzywa (7,2%), marchew, pasternak, cebula, natka i korzeń pietruszki, por, kapusta, pomidor, czosnek, papryka słodka; wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5- rybonukleotydy disodowe; skrobia, pieprz czarny, barwnik: ryboawina. Produkt może zawierać zboża zawierajace,gluten,jaja,mleko ( łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.)

  • Sos do spagetti 200g

Składniki: Wieprzowina, łopatka, Marchew, Zupa jarzynowa (Marchewka, pasternak, kalafior, por, fasola, groszek, brukselka. może zawierać śldowe ilości; SELER.), Koncentrat pomidorowy 30% (Koncentrat pomidorowy, woda, sól.), Groszek zielony, konserwowy bez zalewy (Składniki: Groszek, woda, sól, cukier.), Fasolka szparagowa mrożona, Śmietana 18% tłuszczu (Śmietanka pasteryzowan, skrobia modyfikowana, stabilizator: pektyny) , Olej rzepakowy uniwersalny (Składniki: Rafinowany olej rzepakowy (100%).), Mąka pszenna, typ 500 (Składniki: gluten.), Sól biała, Przyprawa Jarzynka (Składniki: Sól, cukier, soszone warzywa (7,2%), marchew, pasternak, cebula, natka i korzeń pietruszki, por, kapusta, pomidor, czosnek, papryka słodka; wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5- rybonukleotydy disodowe; skrobia, pieprz czarny, barwnik: ryboawina. Produkt może zawierać zboża zawierajace,gluten,jaja,mleko ( łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.), pieprz (Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzeszków ziemnych, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu.), Pieprz ziołowy (Gorczyca, kminek, kolendra, chili, papryka, majeranek, cząber, tymianek liść laurowy.)

  • Makaron gotowany 200g

Składniki: Makaron dwujajeczny (Jajka ( conajmniej 2 na 1 kg mąki), mąka pszenna, woda.), Olej rzepakowy uniwersalny (Składniki: Rafinowany olej rzepakowy (100%).), Sól biała

  • Kompot z owoców mieszanych 0.25l

Składniki: Mieszanka owocowa mrożona (Śliwka z pestką, jabłko, aronia, porzeczka, wiśnie z pestką.), Cukier, kwasek cytrynowy (Składniki: Aromat cytrynowy. Produkt może zawierać: gluten, orzeszki ziemne, soje, orzechy, gorczycę, seler, sezam.)

  • Mus jabłkowy bez cukru

Składniki: Przecier jabłkowy (99,9%), przeciwutleniacz: kwas askorbinowy.

Kolacja

Dieta podstawowa

Kolacja – 905.7 kcal

  • kawa zbożowa na mleku 0.25l

Składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu (Cukier mleczny laktoza.), Cukier, Kawa, napar bez cukru (Żyto prażone, jęczmień prażony, cykoria prażona. Może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki ziemne, soję, orzechy, seler, sezam.)

  • Bułki pszenne zwykłe

Składniki: MĄKA PSZENNA woda, margaryna,drożdże, sól, cukier, substancja spulchniająca, olej.

  • Chleb żytni razowy

Składniki: Składniki: Mąka żytnia,mąka pszenna, woda, drożdże, sól.

  • Pasta rybno-serowa 100g

Składniki: Filety śledziowe (Filety śledziowe (średnio 60% RYBY ( PARWALUBINA) przed sterylizacją, olej roślinny, sól, Może zawierać śladowe ilości:GLUTEN,GORCZYCA, MLEKO, SELER, SOJA.), Ser twarogowy półtłusty (mleko, kultury bakterii Cukier mleczny – laktoza. Zawartość soli wynika z naturalnie występujacego sodu.), Śmietana 18% tłuszczu (Śmietanka pasteryzowan, skrobia modyfikowana, stabilizator: pektyny), Pietruszka, liście, Pieprz ziołowy (Gorczyca, kminek, kolendra, chili, papryka, majeranek, cząber, tymianek liść laurowy.)

  • Sałata lodowa
  • Masło extra

Składniki: Mleko i produkty pochodne łącznie z laktozą.

  • Herbata naturalna z cytryną 0.25l

Składniki: Cukier, Cytryna, Herbata, napar bez cukru (Może zawierać : gluten, orzeszki ziemne, soję, orzechy, seler, gorczycę, sezam.)