Jadłospis na dzień 15-11-2024

Śniadanie

Dieta lekkostrawna

Śniadanie – 957.1 kcal

  • Płatki owsiane na mleku 0.5l

Składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu (Cukier mleczny laktoza.), Płatki owsiane (SkładnikiOwies.), Cukier, Sól biała

  • Bułki pszenne zwykłe

Składniki: MĄKA PSZENNA woda, margaryna,drożdże, sól, cukier, substancja spulchniająca, olej.

  • Papryka czerwona
  • Ser topiony, edamski

Składniki: Ser (40%), woda, tłuszcz palmowy, sole emulgujace E339, E450, E452, sól, barwnik – annato, aromat,laktoza, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.

  • Masło extra

Składniki: Mleko i produkty pochodne łącznie z laktozą.

  • Herbata naturalna z cytryną 0.25l

Składniki: Cukier, Cytryna, Herbata, napar bez cukru (Może zawierać : gluten, orzeszki ziemne, soję, orzechy, seler, gorczycę, sezam.)

Obiad

Dieta lekkostrawna

Obiad – 1658.9 kcal

  • Zupa z kaszy manny 0.4l

Składniki: Ziemniaki późne, Marchew, Kasza manna (Zboża.), Kości, wywar, Seler korzeniowy, Smalec, Przyprawa Jarzynka (Składniki: Sól, cukier, soszone warzywa (7,2%), marchew, pasternak, cebula, natka i korzeń pietruszki, por, kapusta, pomidor, czosnek, papryka słodka; wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5- rybonukleotydy disodowe; skrobia, pieprz czarny, barwnik: ryboawina. Produkt może zawierać zboża zawierajace,gluten,jaja,mleko ( łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.), Mąka pszenna, typ 500 (Składniki: gluten.), Sól biała, przyprawa w płynie (Woda, sól, hydrolizat białka sojowego, ocet, cukier, barwnik, karmel E150c; wzmacniacze smaku i zapachu: glutaminian monosodowy, 5- rybonukleotydy disodowe, aromaty. Może zawierać seler.), pieprz (Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzeszków ziemnych, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu.), Pieprz ziołowy (Gorczyca, kminek, kolendra, chili, papryka, majeranek, cząber, tymianek liść laurowy.), majeranek (Może zawierać: gluten, orzeszki ziemne, soję, orzechy, seler, sezam.)

  • Sos do spagetti 200g

Składniki: Wieprzowina, łopatka, Marchew, Zupa jarzynowa (Marchewka, pasternak, kalafior, por, fasola, groszek, brukselka. może zawierać śldowe ilości; SELER.), Koncentrat pomidorowy 30% (Koncentrat pomidorowy, woda, sól.), Groszek zielony, konserwowy bez zalewy (Składniki: Groszek, woda, sól, cukier.), Fasolka szparagowa mrożona, Śmietana 18% tłuszczu (Śmietanka pasteryzowan, skrobia modyfikowana, stabilizator: pektyny) , Olej rzepakowy uniwersalny (Składniki: Rafinowany olej rzepakowy (100%).), Mąka pszenna, typ 500 (Składniki: gluten.), Sól biała, Przyprawa Jarzynka (Składniki: Sól, cukier, soszone warzywa (7,2%), marchew, pasternak, cebula, natka i korzeń pietruszki, por, kapusta, pomidor, czosnek, papryka słodka; wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5- rybonukleotydy disodowe; skrobia, pieprz czarny, barwnik: ryboawina. Produkt może zawierać zboża zawierajace,gluten,jaja,mleko ( łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.), pieprz (Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzeszków ziemnych, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu.), Pieprz ziołowy (Gorczyca, kminek, kolendra, chili, papryka, majeranek, cząber, tymianek liść laurowy.)

  • Makaron gotowany 200g

Składniki: Makaron dwujajeczny (Jajka ( conajmniej 2 na 1 kg mąki), mąka pszenna, woda.), Olej rzepakowy uniwersalny (Składniki: Rafinowany olej rzepakowy (100%).), Sól biała

  • Kompot z owoców mieszanych 0.25l

Składniki: Mieszanka owocowa mrożona (Śliwka z pestką, jabłko, aronia, porzeczka, wiśnie z pestką.), Cukier, kwasek cytrynowy (Składniki: Aromat cytrynowy. Produkt może zawierać: gluten, orzeszki ziemne, soje, orzechy, gorczycę, seler, sezam.)

  • Mus jabłkowy bez cukru

Składniki: Przecier jabłkowy (99,9%), przeciwutleniacz: kwas askorbinowy.

Kolacja

Dieta lekkostrawna

Kolacja – 912.7 kcal

  • kawa zbożowa na mleku 0.25l

Składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu (Cukier mleczny laktoza.), Cukier, Kawa, napar bez cukru (Żyto prażone, jęczmień prażony, cykoria prażona. Może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki ziemne, soję, orzechy, seler, sezam.)

  • Bułki pszenne zwykłe

Składniki: MĄKA PSZENNA woda, margaryna,drożdże, sól, cukier, substancja spulchniająca, olej.

  • Pasta rybno-serowa 100g

Składniki: Filety śledziowe (Filety śledziowe (średnio 60% RYBY ( PARWALUBINA) przed sterylizacją, olej roślinny, sól, Może zawierać śladowe ilości:GLUTEN,GORCZYCA, MLEKO, SELER, SOJA.), Ser twarogowy półtłusty (mleko, kultury bakterii Cukier mleczny – laktoza. Zawartość soli wynika z naturalnie występujacego sodu.), Śmietana 18% tłuszczu (Śmietanka pasteryzowan, skrobia modyfikowana, stabilizator: pektyny), Pietruszka, liście, Pieprz ziołowy (Gorczyca, kminek, kolendra, chili, papryka, majeranek, cząber, tymianek liść laurowy.)

  • Pomidor
  • Masło extra

Składniki: Mleko i produkty pochodne łącznie z laktozą.

  • Herbata naturalna z cytryną 0.25l

Składniki: Cukier, Cytryna, Herbata, napar bez cukru (Może zawierać : gluten, orzeszki ziemne, soję, orzechy, seler, gorczycę, sezam.)

Śniadanie

Dieta podstawowa

Śniadanie – 916.3 kcal

  • Płatki owsiane na mleku 0.5l

Składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu (Cukier mleczny laktoza.), Płatki owsiane (SkładnikiOwies.), Cukier, Sól biała

  • Chleb baltonowski

Składniki: Skladniki:Mąka pszenna, mąka żytnia, woda, sól, drożdże.

  • Chleb żytni razowy

Składniki: Składniki: Mąka żytnia,mąka pszenna, woda, drożdże, sól.

  • Pomidor
  • Ser, Edamski tłusty

Składniki: Mleko pasteryzowane, sól, stabilizotor; chlorek wapnia, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka,

  • Masło extra

Składniki: Mleko i produkty pochodne łącznie z laktozą.

  • Herbata naturalna z cytryną 0.25l

Składniki: Cukier, Cytryna, Herbata, napar bez cukru (Może zawierać : gluten, orzeszki ziemne, soję, orzechy, seler, gorczycę, sezam.)

Obiad

Dieta podstawowa

Obiad – 1658.9 kcal

  • Zupa z kaszy manny 0.4l

Składniki: Ziemniaki późne, Marchew, Kasza manna (Zboża.), Kości, wywar, Seler korzeniowy, Smalec, Przyprawa Jarzynka (Składniki: Sól, cukier, soszone warzywa (7,2%), marchew, pasternak, cebula, natka i korzeń pietruszki, por, kapusta, pomidor, czosnek, papryka słodka; wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5- rybonukleotydy disodowe; skrobia, pieprz czarny, barwnik: ryboawina. Produkt może zawierać zboża zawierajace,gluten,jaja,mleko ( łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.), Mąka pszenna, typ 500 (Składniki: gluten.), Sól biała, przyprawa w płynie (Woda, sól, hydrolizat białka sojowego, ocet, cukier, barwnik, karmel E150c; wzmacniacze smaku i zapachu: glutaminian monosodowy, 5- rybonukleotydy disodowe, aromaty. Może zawierać seler.), pieprz (Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzeszków ziemnych, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu.), Pieprz ziołowy (Gorczyca, kminek, kolendra, chili, papryka, majeranek, cząber, tymianek liść laurowy.), majeranek (Może zawierać: gluten, orzeszki ziemne, soję, orzechy, seler, sezam.)

  • Sos do spagetti 200g

Składniki: Wieprzowina, łopatka, Marchew, Zupa jarzynowa (Marchewka, pasternak, kalafior, por, fasola, groszek, brukselka. może zawierać śldowe ilości; SELER.), Koncentrat pomidorowy 30% (Koncentrat pomidorowy, woda, sól.), Groszek zielony, konserwowy bez zalewy (Składniki: Groszek, woda, sól, cukier.), Fasolka szparagowa mrożona, Śmietana 18% tłuszczu (Śmietanka pasteryzowan, skrobia modyfikowana, stabilizator: pektyny) , Olej rzepakowy uniwersalny (Składniki: Rafinowany olej rzepakowy (100%).), Mąka pszenna, typ 500 (Składniki: gluten.), Sól biała, Przyprawa Jarzynka (Składniki: Sól, cukier, soszone warzywa (7,2%), marchew, pasternak, cebula, natka i korzeń pietruszki, por, kapusta, pomidor, czosnek, papryka słodka; wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5- rybonukleotydy disodowe; skrobia, pieprz czarny, barwnik: ryboawina. Produkt może zawierać zboża zawierajace,gluten,jaja,mleko ( łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.), pieprz (Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzeszków ziemnych, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu.), Pieprz ziołowy (Gorczyca, kminek, kolendra, chili, papryka, majeranek, cząber, tymianek liść laurowy.)

  • Makaron gotowany 200g

Składniki: Makaron dwujajeczny (Jajka ( conajmniej 2 na 1 kg mąki), mąka pszenna, woda.), Olej rzepakowy uniwersalny (Składniki: Rafinowany olej rzepakowy (100%).), Sól biała

  • Kompot z owoców mieszanych 0.25l

Składniki: Mieszanka owocowa mrożona (Śliwka z pestką, jabłko, aronia, porzeczka, wiśnie z pestką.), Cukier, kwasek cytrynowy (Składniki: Aromat cytrynowy. Produkt może zawierać: gluten, orzeszki ziemne, soje, orzechy, gorczycę, seler, sezam.)

  • Mus jabłkowy bez cukru

Składniki: Przecier jabłkowy (99,9%), przeciwutleniacz: kwas askorbinowy.

Kolacja

Dieta podstawowa

Kolacja – 908.1 kcal

  • kawa zbożowa na mleku 0.25l

Składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu (Cukier mleczny laktoza.), Cukier, Kawa, napar bez cukru (Żyto prażone, jęczmień prażony, cykoria prażona. Może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki ziemne, soję, orzechy, seler, sezam.)

  • Bułki pszenne zwykłe

Składniki: MĄKA PSZENNA woda, margaryna,drożdże, sól, cukier, substancja spulchniająca, olej.

  • Chleb żytni razowy

Składniki: Składniki: Mąka żytnia,mąka pszenna, woda, drożdże, sól.

  • Ogórek kwaszony

Składniki: Ogórek, sól.

  • Pasta rybno-serowa 100g

Składniki: Filety śledziowe (Filety śledziowe (średnio 60% RYBY ( PARWALUBINA) przed sterylizacją, olej roślinny, sól, Może zawierać śladowe ilości:GLUTEN,GORCZYCA, MLEKO, SELER, SOJA.), Ser twarogowy półtłusty (mleko, kultury bakterii Cukier mleczny – laktoza. Zawartość soli wynika z naturalnie występujacego sodu.), Śmietana 18% tłuszczu (Śmietanka pasteryzowan, skrobia modyfikowana, stabilizator: pektyny), Pietruszka, liście, Pieprz ziołowy (Gorczyca, kminek, kolendra, chili, papryka, majeranek, cząber, tymianek liść laurowy.)

  • Masło extra

Składniki: Mleko i produkty pochodne łącznie z laktozą.

  • Herbata naturalna z cytryną 0.25l

Składniki: Cukier, Cytryna, Herbata, napar bez cukru (Może zawierać : gluten, orzeszki ziemne, soję, orzechy, seler, gorczycę, sezam.)