Jadłospis na dzień 09-12-2024
Śniadanie
Dieta lekkostrawna
Śniadanie – 931.6 kcal
- Kasza manna na mleku 0.5l
Składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu (Cukier mleczny laktoza.), Kasza manna (Zboża.), Cukier
- Bułki pszenne zwykłe
Składniki: MĄKA PSZENNA woda, margaryna,drożdże, sól, cukier, substancja spulchniająca, olej.
- Papryka czerwona
- Pasta z szynki i jaj 100g
Składniki: Jaja gotowane, Szynkówka wieprzowa (Składniki: mięso wieprzowe 52%, woda, sól, skrobia ziemniaczana, izolat białka sojowego, stabilizatory: E451, E450, E452, substancja zagęszczajacaE407, E415,błonnik pszenny bezglutenowy, białko wieprzowe, kolagenowe, wzmacniacze smaku: E621, E635, glukoza, cukier, przeciwutleniacze: E301, E316, ekstrakty przypraw, aromaty mięsne, regulatory kwasowości: E262, barwnik E120, olej rzepakowy, substancja konserwująca E250. Produkt może zawierać: MLEKO i produkty pochodne łacznie z LAKTOZĄ, GORCZYCĘ, dwutlenek siarki i siarczyny.), Jogurt naturalny 2% tłuszczu (mleko, żywe kultury bakterii jogurtowych.), Sól biała, Pietruszka, liście, Pieprz ziołowy (Gorczyca, kminek, kolendra, chili, papryka, majeranek, cząber, tymianek liść laurowy.)
- Masło extra
Składniki: Mleko i produkty pochodne łącznie z laktozą.
- Herbata naturalna z cytryną 0.25l
Składniki: Cukier, Cytryna, Herbata, napar bez cukru (Może zawierać : gluten, orzeszki ziemne, soję, orzechy, seler, gorczycę, sezam.)
Obiad
Dieta lekkostrawna
Obiad – 1641.3 kcal
- Zupa krupnik jęczmienny 0.4l
Składniki: Ziemniaki późne, Kasza jęczmienna perłowa (Jeczmień.), Marchew, Kości, wywar, Seler korzeniowy, Margaryna zwykła (Składniki: Oleje roślinne (rzepakowy, palmowy), woda, emulgatory (mono – i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny sojowe), sól 0.3 %, substancja konserwująca (sorbinian potasu), regulator kwasowości ( kwas cytrynowy), aromat, barwnik: annato, witaminy A i D.), Sól biała, Przyprawa Jarzynka (Składniki: Sól, cukier, soszone warzywa (7,2%), marchew, pasternak, cebula, natka i korzeń pietruszki, por, kapusta, pomidor, czosnek, papryka słodka; wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5- rybonukleotydy disodowe; skrobia, pieprz czarny, barwnik: ryboawina. Produkt może zawierać zboża zawierajace,gluten,jaja,mleko ( łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.), przyprawa w płynie (Woda, sól, hydrolizat białka sojowego, ocet, cukier, barwnik, karmel E150c; wzmacniacze smaku i zapachu: glutaminian monosodowy, 5- rybonukleotydy disodowe, aromaty. Może zawierać seler.)
- Sos do spagetti 200g
Składniki: Wieprzowina, łopatka, Marchew, Zupa jarzynowa (Marchewka, pasternak, kalafior, por, fasola, groszek, brukselka. może zawierać śldowe ilości; SELER.), Koncentrat pomidorowy 30% (Koncentrat pomidorowy, woda, sól.), Groszek zielony, konserwowy bez zalewy (Składniki: Groszek, woda, sól, cukier.), Fasolka szparagowa mrożona, Śmietana 18% tłuszczu (Śmietanka pasteryzowan, skrobia modyfikowana, stabilizator: pektyny) , Olej rzepakowy uniwersalny (Składniki: Rafinowany olej rzepakowy (100%).), Mąka pszenna, typ 500 (Składniki: gluten.), Sól biała, Przyprawa Jarzynka (Składniki: Sól, cukier, soszone warzywa (7,2%), marchew, pasternak, cebula, natka i korzeń pietruszki, por, kapusta, pomidor, czosnek, papryka słodka; wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5- rybonukleotydy disodowe; skrobia, pieprz czarny, barwnik: ryboawina. Produkt może zawierać zboża zawierajace,gluten,jaja,mleko ( łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.), pieprz (Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzeszków ziemnych, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu.), Pieprz ziołowy (Gorczyca, kminek, kolendra, chili, papryka, majeranek, cząber, tymianek liść laurowy.)
- Makaron gotowany 200g
Składniki: Makaron dwujajeczny (Jajka ( conajmniej 2 na 1 kg mąki), mąka pszenna, woda.), Olej rzepakowy uniwersalny (Składniki: Rafinowany olej rzepakowy (100%).), Sól biała
- Kompot z owoców mieszanych 0.25l
Składniki: Mieszanka owocowa mrożona (Śliwka z pestką, jabłko, aronia, porzeczka, wiśnie z pestką.), Cukier, kwasek cytrynowy (Składniki: Aromat cytrynowy. Produkt może zawierać: gluten, orzeszki ziemne, soje, orzechy, gorczycę, seler, sezam.)
- Sok jabłkowy
Składniki: Sok jabłkowy (100%) z zagęszczonego soku jabłkowego.
Kolacja
Dieta lekkostrawna
Kolacja – 806.9 kcal
- Jogurt naturalny 2% tłuszczu
Składniki: mleko, żywe kultury bakterii jogurtowych.
- Ryż zapiekany 200g
Składniki: Jabłko, Ryż biały, Śmietana 18% tłuszczu (Śmietanka pasteryzowan, skrobia modyfikowana, stabilizator: pektyny), Cukier, Margaryna zwykła (Składniki: Oleje roślinne (rzepakowy, palmowy), woda, emulgatory (mono – i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny sojowe), sól 0.3 %, substancja konserwująca (sorbinian potasu), regulator kwasowości ( kwas cytrynowy), aromat, barwnik: annato, witaminy A i D.)
- Herbata naturalna z cytryną 0.25l
Składniki: Cukier, Cytryna, Herbata, napar bez cukru (Może zawierać : gluten, orzeszki ziemne, soję, orzechy, seler, gorczycę, sezam.)
Śniadanie
Dieta podstawowa
Śniadanie – 872.8 kcal
- Kasza manna na mleku 0.5l
Składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu (Cukier mleczny laktoza.), Kasza manna (Zboża.), Cukier
- Chleb baltonowski
Składniki: Skladniki:Mąka pszenna, mąka żytnia, woda, sól, drożdże.
- Chleb żytni razowy
Składniki: Składniki: Mąka żytnia,mąka pszenna, woda, drożdże, sól.
- Pasta z szynki i jaj 100g
Składniki: Jaja gotowane, Szynkówka wieprzowa (Składniki: mięso wieprzowe 52%, woda, sól, skrobia ziemniaczana, izolat białka sojowego, stabilizatory: E451, E450, E452, substancja zagęszczajacaE407, E415,błonnik pszenny bezglutenowy, białko wieprzowe, kolagenowe, wzmacniacze smaku: E621, E635, glukoza, cukier, przeciwutleniacze: E301, E316, ekstrakty przypraw, aromaty mięsne, regulatory kwasowości: E262, barwnik E120, olej rzepakowy, substancja konserwująca E250. Produkt może zawierać: MLEKO i produkty pochodne łacznie z LAKTOZĄ, GORCZYCĘ, dwutlenek siarki i siarczyny.), Jogurt naturalny 2% tłuszczu (mleko, żywe kultury bakterii jogurtowych.), Sól biała, Pietruszka, liście, Pieprz ziołowy (Gorczyca, kminek, kolendra, chili, papryka, majeranek, cząber, tymianek liść laurowy.)
- Pomidor
- Masło extra
Składniki: Mleko i produkty pochodne łącznie z laktozą.
- Herbata naturalna z cytryną 0.25l
Składniki: Cukier, Cytryna, Herbata, napar bez cukru (Może zawierać : gluten, orzeszki ziemne, soję, orzechy, seler, gorczycę, sezam.)
Obiad
Dieta podstawowa
Obiad – 1641.3 kcal
- Zupa krupnik jęczmienny 0.4l
Składniki: Ziemniaki późne, Kasza jęczmienna perłowa (Jeczmień.), Marchew, Kości, wywar, Seler korzeniowy, Margaryna zwykła (Składniki: Oleje roślinne (rzepakowy, palmowy), woda, emulgatory (mono – i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny sojowe), sól 0.3 %, substancja konserwująca (sorbinian potasu), regulator kwasowości ( kwas cytrynowy), aromat, barwnik: annato, witaminy A i D.), Sól biała, Przyprawa Jarzynka (Składniki: Sól, cukier, soszone warzywa (7,2%), marchew, pasternak, cebula, natka i korzeń pietruszki, por, kapusta, pomidor, czosnek, papryka słodka; wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5- rybonukleotydy disodowe; skrobia, pieprz czarny, barwnik: ryboawina. Produkt może zawierać zboża zawierajace,gluten,jaja,mleko ( łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.), przyprawa w płynie (Woda, sól, hydrolizat białka sojowego, ocet, cukier, barwnik, karmel E150c; wzmacniacze smaku i zapachu: glutaminian monosodowy, 5- rybonukleotydy disodowe, aromaty. Może zawierać seler.)
- Sos do spagetti 200g
Składniki: Wieprzowina, łopatka, Marchew, Zupa jarzynowa (Marchewka, pasternak, kalafior, por, fasola, groszek, brukselka. może zawierać śldowe ilości; SELER.), Koncentrat pomidorowy 30% (Koncentrat pomidorowy, woda, sól.), Groszek zielony, konserwowy bez zalewy (Składniki: Groszek, woda, sól, cukier.), Fasolka szparagowa mrożona, Śmietana 18% tłuszczu (Śmietanka pasteryzowan, skrobia modyfikowana, stabilizator: pektyny) , Olej rzepakowy uniwersalny (Składniki: Rafinowany olej rzepakowy (100%).), Mąka pszenna, typ 500 (Składniki: gluten.), Sól biała, Przyprawa Jarzynka (Składniki: Sól, cukier, soszone warzywa (7,2%), marchew, pasternak, cebula, natka i korzeń pietruszki, por, kapusta, pomidor, czosnek, papryka słodka; wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5- rybonukleotydy disodowe; skrobia, pieprz czarny, barwnik: ryboawina. Produkt może zawierać zboża zawierajace,gluten,jaja,mleko ( łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.), pieprz (Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzeszków ziemnych, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu.), Pieprz ziołowy (Gorczyca, kminek, kolendra, chili, papryka, majeranek, cząber, tymianek liść laurowy.)
- Makaron gotowany 200g
Składniki: Makaron dwujajeczny (Jajka ( conajmniej 2 na 1 kg mąki), mąka pszenna, woda.), Olej rzepakowy uniwersalny (Składniki: Rafinowany olej rzepakowy (100%).), Sól biała
- Kompot z owoców mieszanych 0.25l
Składniki: Mieszanka owocowa mrożona (Śliwka z pestką, jabłko, aronia, porzeczka, wiśnie z pestką.), Cukier, kwasek cytrynowy (Składniki: Aromat cytrynowy. Produkt może zawierać: gluten, orzeszki ziemne, soje, orzechy, gorczycę, seler, sezam.)
- Sok jabłkowy
Składniki: Sok jabłkowy (100%) z zagęszczonego soku jabłkowego.
Kolacja
Dieta podstawowa
Kolacja – 806.9 kcal
- Jogurt naturalny 2% tłuszczu
Składniki: mleko, żywe kultury bakterii jogurtowych.
- Ryż zapiekany 200g
Składniki: Jabłko, Ryż biały, Śmietana 18% tłuszczu (Śmietanka pasteryzowan, skrobia modyfikowana, stabilizator: pektyny), Cukier, Margaryna zwykła (Składniki: Oleje roślinne (rzepakowy, palmowy), woda, emulgatory (mono – i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny sojowe), sól 0.3 %, substancja konserwująca (sorbinian potasu), regulator kwasowości ( kwas cytrynowy), aromat, barwnik: annato, witaminy A i D.)
- Herbata naturalna z cytryną 0.25l
Składniki: Cukier, Cytryna, Herbata, napar bez cukru (Może zawierać : gluten, orzeszki ziemne, soję, orzechy, seler, gorczycę, sezam.)