Jadłospis na dzień 18-11-2024

Śniadanie

Dieta lekkostrawna

Śniadanie – 840.2 kcal

  • Płatki jęczmienne na mleku 0.5l

Składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu (Cukier mleczny laktoza.), Płatki jęczmienne (Składniki: Jęczmień.), Cukier, Sól biała

  • Bułki pszenne zwykłe

Składniki: MĄKA PSZENNA woda, margaryna,drożdże, sól, cukier, substancja spulchniająca, olej.

  • Kiełbasa szynkowa z kurczaka

Składniki: mięso drobiowe z kurczaka 55%, woda, skrobia kukurydziana, sól, białko sojowe, tkanka wieprzowa łączna, mięso wieprzowe 1%, cukry- maltodekstryna, glukoza; błonnik PSZENNY, substancja żelująca E407, stabilizator, E451, E452, białko mleka, wzmacniacz smaku E621, błonnik bambusowy, aromaty, przeciwutleniacz E316, skrobia ziemniaczana, tłuszcz wieprzowy, przyprawy, substancja konserwująca E250. Może zawierać: GORCZYCĘ, GLUTEN, SELER, JAJA

  • Pomidor
  • Masło extra

Składniki: Mleko i produkty pochodne łącznie z laktozą.

  • Herbata naturalna z cytryną 0.25l

Składniki: Cukier, Cytryna, Herbata, napar bez cukru (Może zawierać : gluten, orzeszki ziemne, soję, orzechy, seler, gorczycę, sezam.)

Obiad

Dieta lekkostrawna

Obiad – 1300.3 kcal

  • Zupa jarzynowa 0.4l

Składniki: Ziemniaki późne, Zupa jarzynowa (Marchewka, pasternak, kalafior, por, fasola, groszek, brukselka. może zawierać śldowe ilości; SELER.), Marchew, Kapusta biała, Śmietana 18% tłuszczu (Śmietanka pasteryzowan, skrobia modyfikowana, stabilizator: pektyny), Kości, wywar, Margaryna zwykła (Składniki: Oleje roślinne (rzepakowy, palmowy), woda, emulgatory (mono – i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny sojowe), sól 0.3 %, substancja konserwująca (sorbinian potasu), regulator kwasowości ( kwas cytrynowy), aromat, barwnik: annato, witaminy A i D.), Mąka pszenna, typ 500 (Składniki: gluten.), Sól biała, przyprawa w płynie (Woda, sól, hydrolizat białka sojowego, ocet, cukier, barwnik, karmel E150c; wzmacniacze smaku i zapachu: glutaminian monosodowy, 5- rybonukleotydy disodowe, aromaty. Może zawierać seler.), Przyprawa Jarzynka (Składniki: Sól, cukier, soszone warzywa (7,2%), marchew, pasternak, cebula, natka i korzeń pietruszki, por, kapusta, pomidor, czosnek, papryka słodka; wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5- rybonukleotydy disodowe; skrobia, pieprz czarny, barwnik: ryboawina. Produkt może zawierać zboża zawierajace,gluten,jaja,mleko ( łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.)

  • Naleśniki z serem 250g

Składniki: Ser twarogowy półtłusty (mleko, kultury bakterii Cukier mleczny – laktoza. Zawartość soli wynika z naturalnie występujacego sodu.), Śmietana 18% tłuszczu (Śmietanka pasteryzowan, skrobia modyfikowana, stabilizator: pektyny), Mąka pszenna, typ 500 (Składniki: gluten.), Mleko spożywcze 2% tłuszczu (Cukier mleczny laktoza.), Cukier, Olej rzepakowy uniwersalny (Składniki: Rafinowany olej rzepakowy (100%).), Jaja kurze całe (Białko i żółtko jaja kurzego.), Margaryna zwykła (Składniki: Oleje roślinne (rzepakowy, palmowy), woda, emulgatory (mono – i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny sojowe), sól 0.3 %, substancja konserwująca (sorbinian potasu), regulator kwasowości ( kwas cytrynowy), aromat, barwnik: annato, witaminy A i D.), Cukier wanilinowy (Może zawierać : glute, orzeszki ziemne, soje, gorczyce, seler, sezam)

  • Kompot z owoców mieszanych 0.25l

Składniki: Mieszanka owocowa mrożona (Śliwka z pestką, jabłko, aronia, porzeczka, wiśnie z pestką.), Cukier, kwasek cytrynowy (Składniki: Aromat cytrynowy. Produkt może zawierać: gluten, orzeszki ziemne, soje, orzechy, gorczycę, seler, sezam.)

  • Sok jabłkowy

Składniki: Sok jabłkowy (100%) z zagęszczonego soku jabłkowego.

Kolacja

Dieta lekkostrawna

Kolacja – 1050.8 kcal

  • kawa zbożowa na mleku 0.25l

Składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu (Cukier mleczny laktoza.), Cukier, Kawa, napar bez cukru (Żyto prażone, jęczmień prażony, cykoria prażona. Może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki ziemne, soję, orzechy, seler, sezam.)

  • Bułki pszenne zwykłe

Składniki: MĄKA PSZENNA woda, margaryna,drożdże, sól, cukier, substancja spulchniająca, olej.

  • Pasta z ryby 100g.

Składniki: Filety śledziowe (Filety śledziowe (średnio 60% RYBY ( PARWALUBINA) przed sterylizacją, olej roślinny, sól, Może zawierać śladowe ilości:GLUTEN,GORCZYCA, MLEKO, SELER, SOJA.), Jaja kurze całe (Białko i żółtko jaja kurzego.), Majonez domowy z olejem rzepakowym (Składniki: Olej rzepakowy, woda,żółtko jaja kurzego ocet spirytusowy, cukier, sól, musztarda gorczyca, cukier, sól, ocet spirytusowy, przyprawy, barwnik- kurkuma), reregulator kwasowości – kwas cytrynowy, substancja zagęszczająca, skrobia modyfikowana, przyprawy, stabilizator, guma ksantowa; substancja konserwujkąca: E202, E211, przeciwutleniacz; E385.), Kukurydza konserwowa (Składniki: Ziarno kukurydzy, woda, cukier, sól.), Sól biała, Pieprz ziołowy (Gorczyca, kminek, kolendra, chili, papryka, majeranek, cząber, tymianek liść laurowy.)

  • Pomidor
  • Masło extra

Składniki: Mleko i produkty pochodne łącznie z laktozą.

  • Herbata naturalna z cytryną 0.25l

Składniki: Cukier, Cytryna, Herbata, napar bez cukru (Może zawierać : gluten, orzeszki ziemne, soję, orzechy, seler, gorczycę, sezam.)

Śniadanie

Dieta podstawowa

Śniadanie – 832.0 kcal

  • Płatki jęczmienne na mleku 0.5l

Składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu (Cukier mleczny laktoza.), Płatki jęczmienne (Składniki: Jęczmień.), Cukier, Sól biała

  • Chleb baltonowski

Składniki: Skladniki:Mąka pszenna, mąka żytnia, woda, sól, drożdże.

  • Chleb żytni razowy

Składniki: Składniki: Mąka żytnia,mąka pszenna, woda, drożdże, sól.

  • Mielonka (Luncheon meat)

Składniki: Składniki: mięso wieprzowe 55%, mięso drobiowe z kurczaka (24%), skrobia, tłuszcz wieprzowy, sól, mąka Sojowa, regulator kwasowości: octan potasu, mleczan potasu: błonnik ziemniaczany, substancje zagęszczające: karagen, guma ksantowa: stabilizatory: trifosforany, difosforany: aromaty (zawierają laktozę z mleka), wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy: białko Sojowe, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, barwnik: kwas karminowy, sybstancja konserwująca: azotyn sodu. Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten pszenny, owsiany, sele i gorczycę.

  • Ogórek kwaszony

Składniki: Ogórek, sól.

  • Masło extra

Składniki: Mleko i produkty pochodne łącznie z laktozą.

  • Herbata naturalna z cytryną 0.25l

Składniki: Cukier, Cytryna, Herbata, napar bez cukru (Może zawierać : gluten, orzeszki ziemne, soję, orzechy, seler, gorczycę, sezam.)

Obiad

Dieta podstawowa

Obiad – 1236.6 kcal

  • Zupa jarzynowa 0.4l

Składniki: Ziemniaki późne, Zupa jarzynowa (Marchewka, pasternak, kalafior, por, fasola, groszek, brukselka. może zawierać śldowe ilości; SELER.), Marchew, Kapusta biała, Śmietana 18% tłuszczu (Śmietanka pasteryzowan, skrobia modyfikowana, stabilizator: pektyny), Kości, wywar, Margaryna zwykła (Składniki: Oleje roślinne (rzepakowy, palmowy), woda, emulgatory (mono – i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny sojowe), sól 0.3 %, substancja konserwująca (sorbinian potasu), regulator kwasowości ( kwas cytrynowy), aromat, barwnik: annato, witaminy A i D.), Mąka pszenna, typ 500 (Składniki: gluten.), Sól biała, przyprawa w płynie (Woda, sól, hydrolizat białka sojowego, ocet, cukier, barwnik, karmel E150c; wzmacniacze smaku i zapachu: glutaminian monosodowy, 5- rybonukleotydy disodowe, aromaty. Może zawierać seler.), Przyprawa Jarzynka (Składniki: Sól, cukier, soszone warzywa (7,2%), marchew, pasternak, cebula, natka i korzeń pietruszki, por, kapusta, pomidor, czosnek, papryka słodka; wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5- rybonukleotydy disodowe; skrobia, pieprz czarny, barwnik: ryboawina. Produkt może zawierać zboża zawierajace,gluten,jaja,mleko ( łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.)

  • Bigos z kapusty kiszonej 300g

Składniki: Kapusta kwaszona (Kapusta, marchew, sól.), Kiełbasa zwyczajna (Składniki: Mięso wieprzowe (56,4%), woda, skórki wieprzowe (12.5%), skrobia ziemniaczana, kasza manna, błonnik sojowy. białko sojowe i izolat białkasojowego, glukoza, aromaty, sól, przyprawy naturalne, ekstrakty przypraw, stabilizator E451i, E452i, substancja zagęszczajacaE407, emulgator E471, E472c, przeciwutleniacz E316, wzmacniacz smaku E621, barwnik E120, E160b, regulator kwasowości E525, substancja konserwująca azotyn sodu. Może zawierać sladowe ilości; gorczycy.), Wieprzowina, łopatka, Koncentrat pomidorowy 30% (Koncentrat pomidorowy, woda, sól.), Smalec, Cebula, Mąka pszenna, typ 500 (Składniki: gluten.), Sól biała, Przyprawa Jarzynka (Składniki: Sól, cukier, soszone warzywa (7,2%), marchew, pasternak, cebula, natka i korzeń pietruszki, por, kapusta, pomidor, czosnek, papryka słodka; wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5- rybonukleotydy disodowe; skrobia, pieprz czarny, barwnik: ryboawina. Produkt może zawierać zboża zawierajace,gluten,jaja,mleko ( łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.), Pieprz ziołowy (Gorczyca, kminek, kolendra, chili, papryka, majeranek, cząber, tymianek liść laurowy.), pieprz (Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzeszków ziemnych, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu.), majeranek (Może zawierać: gluten, orzeszki ziemne, soję, orzechy, seler, sezam.)

  • Ziemniaki gotowane 250g

Składniki: Ziemniaki późne, Sól biała

  • Kompot z owoców mieszanych 0.25l

Składniki: Mieszanka owocowa mrożona (Śliwka z pestką, jabłko, aronia, porzeczka, wiśnie z pestką.), Cukier, kwasek cytrynowy (Składniki: Aromat cytrynowy. Produkt może zawierać: gluten, orzeszki ziemne, soje, orzechy, gorczycę, seler, sezam.)

  • Sok jabłkowy

Składniki: Sok jabłkowy (100%) z zagęszczonego soku jabłkowego.

Kolacja

Dieta podstawowa

Kolacja – 1048.6 kcal

  • kawa zbożowa na mleku 0.25l

Składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu (Cukier mleczny laktoza.), Cukier, Kawa, napar bez cukru (Żyto prażone, jęczmień prażony, cykoria prażona. Może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki ziemne, soję, orzechy, seler, sezam.)

  • Bułki pszenne zwykłe

Składniki: MĄKA PSZENNA woda, margaryna,drożdże, sól, cukier, substancja spulchniająca, olej.

  • Chleb żytni razowy

Składniki: Składniki: Mąka żytnia,mąka pszenna, woda, drożdże, sól.

  • Pasta z ryby 100g.

Składniki: Filety śledziowe (Filety śledziowe (średnio 60% RYBY ( PARWALUBINA) przed sterylizacją, olej roślinny, sól, Może zawierać śladowe ilości:GLUTEN,GORCZYCA, MLEKO, SELER, SOJA.), Jaja kurze całe (Białko i żółtko jaja kurzego.), Majonez domowy z olejem rzepakowym (Składniki: Olej rzepakowy, woda,żółtko jaja kurzego ocet spirytusowy, cukier, sól, musztarda gorczyca, cukier, sól, ocet spirytusowy, przyprawy, barwnik- kurkuma), reregulator kwasowości – kwas cytrynowy, substancja zagęszczająca, skrobia modyfikowana, przyprawy, stabilizator, guma ksantowa; substancja konserwujkąca: E202, E211, przeciwutleniacz; E385.), Kukurydza konserwowa (Składniki: Ziarno kukurydzy, woda, cukier, sól.), Sól biała, Pieprz ziołowy (Gorczyca, kminek, kolendra, chili, papryka, majeranek, cząber, tymianek liść laurowy.)

  • Pomidor
  • Masło extra

Składniki: Mleko i produkty pochodne łącznie z laktozą.

  • Herbata naturalna z cytryną 0.25l

Składniki: Cukier, Cytryna, Herbata, napar bez cukru (Może zawierać : gluten, orzeszki ziemne, soję, orzechy, seler, gorczycę, sezam.)