Jadłospis na dzień 01.06.2024

Śniadanie

Dieta lekkostrawna

Śniadanie – 861.2 kcal

  • Kasza manna na mleku 0.5l

    Składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu (Cukier mleczny laktoza.), Kasza manna (Zboża.), Cukier

  • Bułki pszenne zwykłe

    Składniki: MĄKA PSZENNA woda, margaryna,drożdże, sól, cukier, substancja spulchniająca, olej.

  • Sałata
  • Szynka kanapkowa
  • Masło extra

    Składniki: Mleko i produkty pochodne łącznie z laktozą.

  • Herbata naturalna z cytryną 0.25l

    Składniki: Cukier, Cytryna, Herbata, napar bez cukru (Może zawierać : gluten, orzeszki ziemne, soję, orzechy, seler, gorczycę, sezam.)

Obiad

Dieta lekkostrawna

Obiad – 1542.2 kcal

  • Zupa z kwaszonych ogórków 0.4l

    Składniki: Ziemniaki późne, Marchew, Ogórek kwaszony (Ogórek, sól.), Śmietana 18% tłuszczu (Śmietanka pasteryzowana, żywe kultury bakterii, laktoza.), Kości, wywar, Seler korzeniowy, Margaryna zwykła (Składniki: Oleje roślinne (rzepakowy, palmowy), woda, emulgatory (mono – i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny sojowe), sól 0.3 %, substancja konserwująca (sorbinian potasu), regulator kwasowości ( kwas cytrynowy), aromat, barwnik: annato, witaminy A i D.), Mąka pszenna, typ 500 (Składniki: gluten.), przyprawa w płynie (Woda, sól, hydrolizat białka sojowego, ocet, cukier, barwnik, karmel E150c; wzmacniacze smaku i zapachu: glutaminian monosodowy, 5- rybonukleotydy disodowe, aromaty. Może zawierać seler.), Sól biała, Przyprawa Jarzynka (Składniki: Sól, cukier, soszone warzywa (7,2%), marchew, pasternak, cebula, natka i korzeń pietruszki, por, kapusta, pomidor, czosnek, papryka słodka; wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5- rybonukleotydy disodowe; skrobia, pieprz czarny, barwnik: ryboawina. Produkt może zawierać zboża zawierajace,gluten,jaja,mleko ( łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.), Pieprz ziołowy (Gorczyca, kminek, kolendra, chili, papryka, majeranek, cząber, tymianek liść laurowy.), pieprz (Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzeszków ziemnych, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu.), ziele angielskie, liść laurowy (Składniki: Może zwiarać śladowe ilości: gluten, gorczyca, orzeszki ziemne, soja, orzechy, seler, sazam.)

  • Sos do spagetti 200g

    Składniki: Wieprzowina, łopatka, Marchew, Zupa jarzynowa (Marchewka, pasternak, kalafior, por, fasola, groszek, brukselka. może zawierać śldowe ilości; SELER.), Koncentrat pomidorowy 30% (Koncentrat pomidorowy, woda, sól.), Groszek zielony, konserwowy bez zalewy (Składniki: Groszek, woda, sól, cukier.), Fasolka szparagowa mrożona, Śmietana 18% tłuszczu (Śmietanka pasteryzowana, żywe kultury bakterii, laktoza.), Olej rzepakowy uniwersalny (Składniki: Rafinowany olej rzepakowy (100%).), Mąka pszenna, typ 500 (Składniki: gluten.), Sól biała, Przyprawa Jarzynka (Składniki: Sól, cukier, soszone warzywa (7,2%), marchew, pasternak, cebula, natka i korzeń pietruszki, por, kapusta, pomidor, czosnek, papryka słodka; wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5- rybonukleotydy disodowe; skrobia, pieprz czarny, barwnik: ryboawina. Produkt może zawierać zboża zawierajace,gluten,jaja,mleko ( łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.), pieprz (Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzeszków ziemnych, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu.), Pieprz ziołowy (Gorczyca, kminek, kolendra, chili, papryka, majeranek, cząber, tymianek liść laurowy.)

  • Makaron gotowany 200g

    Składniki: Makaron dwujajeczny (Jajka ( conajmniej 2 na 1 kg mąki), mąka pszenna, woda.), Olej rzepakowy uniwersalny (Składniki: Rafinowany olej rzepakowy (100%).), Sól biała

  • Kompot z owoców mieszanych 0.25l

    Składniki: Mieszanka owocowa mrożona (Śliwka z pestką, jabłko, aronia, porzeczka, wiśnie z pestką.), Cukier, kwasek cytrynowy (Składniki: Aromat cytrynowy. Produkt może zawierać: gluten, orzeszki ziemne, soje, orzechy, gorczycę, seler, sezam.)

Kolacja

Dieta lekkostrawna

Kolacja – 742.2 kcal

  • Kefir 2% tłuszczu
  • Kasza gryczana na sypko 200g

    Składniki: Kasza gryczana (Gryka.), Margaryna zwykła (Składniki: Oleje roślinne (rzepakowy, palmowy), woda, emulgatory (mono – i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny sojowe), sól 0.3 %, substancja konserwująca (sorbinian potasu), regulator kwasowości ( kwas cytrynowy), aromat, barwnik: annato, witaminy A i D.), Słonina, Sól biała

  • Mus jabłkowy bez cukru

    Składniki: Przecier jabłkowy (99,9%), przeciwutleniacz: kwas askorbinowy.

  • Herbata naturalna z cytryną 0.25l

    Składniki: Cukier, Cytryna, Herbata, napar bez cukru (Może zawierać : gluten, orzeszki ziemne, soję, orzechy, seler, gorczycę, sezam.)

Śniadanie

Dieta podstawowa

Śniadanie – 848.3 kcal

  • Kasza manna na mleku 0.5l

    Składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu (Cukier mleczny laktoza.), Kasza manna (Zboża.), Cukier

  • Chleb baltonowski

    Składniki: Skladniki:Mąka pszenna, mąka żytnia, woda, sól, drożdże.

  • Chleb żytni razowy

    Składniki: Składniki: Mąka żytnia,mąka pszenna, woda, drożdże, sól.

  • Sałata
  • Szynka kanapkowa
  • Masło extra

    Składniki: Mleko i produkty pochodne łącznie z laktozą.

  • Herbata naturalna z cytryną 0.25l

    Składniki: Cukier, Cytryna, Herbata, napar bez cukru (Może zawierać : gluten, orzeszki ziemne, soję, orzechy, seler, gorczycę, sezam.)

Obiad

Dieta podstawowa

Obiad – 1542.2 kcal

  • Zupa z kwaszonych ogórków 0.4l

    Składniki: Ziemniaki późne, Marchew, Ogórek kwaszony (Ogórek, sól.), Śmietana 18% tłuszczu (Śmietanka pasteryzowana, żywe kultury bakterii, laktoza.), Kości, wywar, Seler korzeniowy, Margaryna zwykła (Składniki: Oleje roślinne (rzepakowy, palmowy), woda, emulgatory (mono – i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny sojowe), sól 0.3 %, substancja konserwująca (sorbinian potasu), regulator kwasowości ( kwas cytrynowy), aromat, barwnik: annato, witaminy A i D.), Mąka pszenna, typ 500 (Składniki: gluten.), przyprawa w płynie (Woda, sól, hydrolizat białka sojowego, ocet, cukier, barwnik, karmel E150c; wzmacniacze smaku i zapachu: glutaminian monosodowy, 5- rybonukleotydy disodowe, aromaty. Może zawierać seler.), Sól biała, Przyprawa Jarzynka (Składniki: Sól, cukier, soszone warzywa (7,2%), marchew, pasternak, cebula, natka i korzeń pietruszki, por, kapusta, pomidor, czosnek, papryka słodka; wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5- rybonukleotydy disodowe; skrobia, pieprz czarny, barwnik: ryboawina. Produkt może zawierać zboża zawierajace,gluten,jaja,mleko ( łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.), Pieprz ziołowy (Gorczyca, kminek, kolendra, chili, papryka, majeranek, cząber, tymianek liść laurowy.), pieprz (Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzeszków ziemnych, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu.), ziele angielskie, liść laurowy (Składniki: Może zwiarać śladowe ilości: gluten, gorczyca, orzeszki ziemne, soja, orzechy, seler, sazam.)

  • Sos do spagetti 200g

    Składniki: Wieprzowina, łopatka, Marchew, Zupa jarzynowa (Marchewka, pasternak, kalafior, por, fasola, groszek, brukselka. może zawierać śldowe ilości; SELER.), Koncentrat pomidorowy 30% (Koncentrat pomidorowy, woda, sól.), Groszek zielony, konserwowy bez zalewy (Składniki: Groszek, woda, sól, cukier.), Fasolka szparagowa mrożona, Śmietana 18% tłuszczu (Śmietanka pasteryzowana, żywe kultury bakterii, laktoza.), Olej rzepakowy uniwersalny (Składniki: Rafinowany olej rzepakowy (100%).), Mąka pszenna, typ 500 (Składniki: gluten.), Sól biała, Przyprawa Jarzynka (Składniki: Sól, cukier, soszone warzywa (7,2%), marchew, pasternak, cebula, natka i korzeń pietruszki, por, kapusta, pomidor, czosnek, papryka słodka; wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5- rybonukleotydy disodowe; skrobia, pieprz czarny, barwnik: ryboawina. Produkt może zawierać zboża zawierajace,gluten,jaja,mleko ( łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.), pieprz (Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzeszków ziemnych, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu.), Pieprz ziołowy (Gorczyca, kminek, kolendra, chili, papryka, majeranek, cząber, tymianek liść laurowy.)

  • Makaron gotowany 200g

    Składniki: Makaron dwujajeczny (Jajka ( conajmniej 2 na 1 kg mąki), mąka pszenna, woda.), Olej rzepakowy uniwersalny (Składniki: Rafinowany olej rzepakowy (100%).), Sól biała

  • Kompot z owoców mieszanych 0.25l

    Składniki: Mieszanka owocowa mrożona (Śliwka z pestką, jabłko, aronia, porzeczka, wiśnie z pestką.), Cukier, kwasek cytrynowy (Składniki: Aromat cytrynowy. Produkt może zawierać: gluten, orzeszki ziemne, soje, orzechy, gorczycę, seler, sezam.)

Kolacja

Dieta podstawowa

Kolacja – 742.2 kcal

  • Kefir 2% tłuszczu
  • Kasza gryczana na sypko 200g

    Składniki: Kasza gryczana (Gryka.), Margaryna zwykła (Składniki: Oleje roślinne (rzepakowy, palmowy), woda, emulgatory (mono – i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny sojowe), sól 0.3 %, substancja konserwująca (sorbinian potasu), regulator kwasowości ( kwas cytrynowy), aromat, barwnik: annato, witaminy A i D.), Słonina, Sól biała

  • Mus jabłkowy bez cukru

    Składniki: Przecier jabłkowy (99,9%), przeciwutleniacz: kwas askorbinowy.

  • Herbata naturalna z cytryną 0.25l

    Składniki: Cukier, Cytryna, Herbata, napar bez cukru (Może zawierać : gluten, orzeszki ziemne, soję, orzechy, seler, gorczycę, sezam.)