Jadłospis na dzień 25.05.2024

Śniadanie

Dieta lekkostrawna

Śniadanie – 844.8 kcal

  • Płatki owsiane na mleku 0.5l

    Składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu (Cukier mleczny laktoza.), Płatki owsiane (SkładnikiOwies.), Cukier, Sól biała

  • Bułki pszenne zwykłe

    Składniki: MĄKA PSZENNA woda, margaryna,drożdże, sól, cukier, substancja spulchniająca, olej.

  • Pomidor
  • Szynka z piersi kurczaka

    Składniki: Składniki: Filet z kurczaka (38,1%), woda, skórki wieprzowe (11,4%), mięso wieprzowe (4,6%), skrobia ziemniaczana, substancja zagęszczjąca: E407, E415, stabilizatory: E451i, E452i,białko sojowe, błonnik sojowy, sól, glukoza, przeciwutleniacz E316, ekstrakt drożdżowy, wzmacniacz smaku E621, E635, aromaty, ekstrakty przypraw naturalnych, substancja konserwująca azotyn sodu. Może zawierać śladowe ilości:gorczyca,gluten.

  • Masło extra

    Składniki: Mleko i produkty pochodne łącznie z laktozą.

  • Herbata naturalna z cytryną 0.25l

    Składniki: Cukier, Cytryna, Herbata, napar bez cukru (Może zawierać : gluten, orzeszki ziemne, soję, orzechy, seler, gorczycę, sezam.)

Obiad

Dieta lekkostrawna

Obiad – 1460.2 kcal

  • Zupa kalafiorowa z makaronem 0.4l

    Składniki: Ziemniaki późne, Kalafior, Marchew, Śmietana 18% tłuszczu (Śmietanka pasteryzowana, żywe kultury bakterii, laktoza.), Kości, wywar, Seler korzeniowyMakaron dwujajeczny (Jajka ( conajmniej 2 na 1 kg mąki), mąka pszenna, woda.), Margaryna zwykła (Składniki: Oleje roślinne (rzepakowy, palmowy), woda, emulgatory (mono – i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny sojowe), sól 0.3 %, substancja konserwująca (sorbinian potasu), regulator kwasowości ( kwas cytrynowy), aromat, barwnik: annato, witaminy A i D.), Mąka pszenna, typ 500 (Składniki: gluten.), Sól biała, Przyprawa Jarzynka (Składniki: Sól, cukier, soszone warzywa (7,2%), marchew, pasternak, cebula, natka i korzeń pietruszki, por, kapusta, pomidor, czosnek, papryka słodka; wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5- rybonukleotydy disodowe; skrobia, pieprz czarny, barwnik: ryboawina. Produkt może zawierać zboża zawierajace,gluten,jaja,mleko ( łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.)przyprawa w płynie (Woda, sól, hydrolizat białka sojowego, ocet, cukier, barwnik, karmel E150c; wzmacniacze smaku i zapachu: glutaminian monosodowy, 5- rybonukleotydy disodowe, aromaty. Może zawierać seler.), pieprz (Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzeszków ziemnych, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu.), Pieprz ziołowy (Gorczyca, kminek, kolendra, chili, papryka, majeranek, cząber, tymianek liść laurowy.), ziele angielskie, liść laurowy (Składniki: Może zwiarać śladowe ilości: gluten, gorczyca, orzeszki ziemne, soja, orzechy, seler, sazam.)

  • Zraz mięsno-gryczany 150g

    Składniki: Wieprzowina, łopatka, Kasza gryczana (Gryka.), Jaja kurze całe (Białko i żółtko jaja kurzego.), Przyprawa Jarzynka (Składniki: Sól, cukier, soszone warzywa (7,2%), marchew, pasternak, cebula, natka i korzeń pietruszki, por, kapusta, pomidor, czosnek, papryka słodka; wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5- rybonukleotydy disodowe; skrobia, pieprz czarny, barwnik: ryboawina. Produkt może zawierać zboża zawierajace,gluten,jaja,mleko ( łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.), Sól biała, pieprz (Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzeszków ziemnych, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu.), Pieprz ziołowy (Gorczyca, kminek, kolendra, chili, papryka, majeranek, cząber, tymianek liść laurowy.)

  • sos koperkowy 150g

    Składniki: Koper ogrodowy, Śmietana 18% tłuszczu (Śmietanka pasteryzowana, żywe kultury bakterii, laktoza.), Olej rzepakowy uniwersalny (Składniki: Rafinowany olej rzepakowy (100%).), Przyprawa Jarzynka (Składniki: Sól, cukier, soszone warzywa (7,2%), marchew, pasternak, cebula, natka i korzeń pietruszki, por, kapusta, pomidor, czosnek, papryka słodka; wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5- rybonukleotydy disodowe; skrobia, pieprz czarny, barwnik: ryboawina. Produkt może zawierać zboża zawierajace,gluten,jaja,mleko ( łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.)Mąka pszenna, typ 500 (Składniki: gluten.), Sól biała, przyprawa w płynie (Woda, sól, hydrolizat białka sojowego, ocet, cukier, barwnik, karmel E150c; wzmacniacze smaku i zapachu: glutaminian monosodowy, 5- rybonukleotydy disodowe, aromaty. Może zawierać seler.), pieprz (Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzeszków ziemnych, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu.), Pieprz ziołowy (Gorczyca, kminek, kolendra, chili, papryka, majeranek, cząber, tymianek liść laurowy.)

  • Ziemniaki gotowane 250g

    Składniki: Ziemniaki późne, Sól biała

  • Sałata ze śmietaną 100g

    Składniki: Sałata, Śmietana 18% tłuszczu (Śmietanka pasteryzowana, żywe kultury bakterii, laktoza.), Cukier

  • Kompot z owoców mieszanych 0.25l

    Składniki: Mieszanka owocowa mrożona (Śliwka z pestką, jabłko, aronia, porzeczka, wiśnie z pestką.), Cukier, kwasek cytrynowy (Składniki: Aromat cytrynowy. Produkt może zawierać: gluten, orzeszki ziemne, soje, orzechy, gorczycę, seler, sezam.)

Kolacja

Dieta lekkostrawna

Kolacja – 860.2 kcal

  • Kakao na mleku 0.25l.

    Składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu (Cukier mleczny laktoza.), Cukier, Kakao 16%, proszek (Może zawierać : MLEKO, SOJĘ i ich produkty pochodne.)

  • Bułki pszenne zwykłe

    Składniki: MĄKA PSZENNA woda, margaryna,drożdże, sól, cukier, substancja spulchniająca, olej.

  • Papryka czerwona
  • Twarożek ze śmietaną 100g

    Składniki: Ser twarogowy półtłusty (Cukier mleczny – laktoza. Zawartość soli wynika z naturalnie występujacego sodu.), Śmietana 18% tłuszczu (Śmietanka pasteryzowana, żywe kultury bakterii, laktoza.), Sól biała

  • Masło extra

    Składniki: Mleko i produkty pochodne łącznie z laktozą.

  • Herbata naturalna z cytryną 0.25l

    Składniki: Cukier, Cytryna, Herbata, napar bez cukru (Może zawierać : gluten, orzeszki ziemne, soję, orzechy, seler, gorczycę, sezam.)

JADŁOSPIS NA DZIEŃ: 25-05-2024

DIETA: Podstawowa

Śniadanie

Dieta podstawowa

Śniadanie – 831.9 kcal

  • Płatki owsiane na mleku 0.5l

    Składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu (Cukier mleczny laktoza.), Płatki owsiane (SkładnikiOwies.), Cukier, Sól biała

  • Chleb baltonowski

    Składniki: Skladniki:Mąka pszenna, mąka żytnia, woda, sól, drożdże.

  • Chleb żytni razowy

    Składniki: Składniki: Mąka żytnia,mąka pszenna, woda, drożdże, sól.

  • Pomidor
  • Szynka z piersi kurczaka

    Składniki: Składniki: Filet z kurczaka (38,1%), woda, skórki wieprzowe (11,4%), mięso wieprzowe (4,6%), skrobia ziemniaczana, substancja zagęszczjąca: E407, E415, stabilizatory: E451i, E452i,białko sojowe, błonnik sojowy, sól, glukoza, przeciwutleniacz E316, ekstrakt drożdżowy, wzmacniacz smaku E621, E635, aromaty, ekstrakty przypraw naturalnych, substancja konserwująca azotyn sodu. Może zawierać śladowe ilości:gorczyca,gluten.

  • Masło extra

    Składniki: Mleko i produkty pochodne łącznie z laktozą.

  • Herbata naturalna z cytryną 0.25l

    Składniki: Cukier, Cytryna, Herbata, napar bez cukru (Może zawierać : gluten, orzeszki ziemne, soję, orzechy, seler, gorczycę, sezam.)

Obiad

Dieta podstawowa

Obiad – 1460.2 kcal

  • Zupa kalafiorowa z makaronem 0.4l

    Składniki: Ziemniaki późne, Kalafior, Marchew, Śmietana 18% tłuszczu (Śmietanka pasteryzowana, żywe kultury bakterii, laktoza.), Kości, wywar, Seler korzeniowyMakaron dwujajeczny (Jajka ( conajmniej 2 na 1 kg mąki), mąka pszenna, woda.), Margaryna zwykła (Składniki: Oleje roślinne (rzepakowy, palmowy), woda, emulgatory (mono – i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny sojowe), sól 0.3 %, substancja konserwująca (sorbinian potasu), regulator kwasowości ( kwas cytrynowy), aromat, barwnik: annato, witaminy A i D.), Mąka pszenna, typ 500 (Składniki: gluten.), Sól biała, Przyprawa Jarzynka (Składniki: Sól, cukier, soszone warzywa (7,2%), marchew, pasternak, cebula, natka i korzeń pietruszki, por, kapusta, pomidor, czosnek, papryka słodka; wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5- rybonukleotydy disodowe; skrobia, pieprz czarny, barwnik: ryboawina. Produkt może zawierać zboża zawierajace,gluten,jaja,mleko ( łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.)przyprawa w płynie (Woda, sól, hydrolizat białka sojowego, ocet, cukier, barwnik, karmel E150c; wzmacniacze smaku i zapachu: glutaminian monosodowy, 5- rybonukleotydy disodowe, aromaty. Może zawierać seler.), pieprz (Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzeszków ziemnych, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu.), Pieprz ziołowy (Gorczyca, kminek, kolendra, chili, papryka, majeranek, cząber, tymianek liść laurowy.), ziele angielskie, liść laurowy (Składniki: Może zwiarać śladowe ilości: gluten, gorczyca, orzeszki ziemne, soja, orzechy, seler, sazam.)

  • Zraz mięsno-gryczany 150g

    Składniki: Wieprzowina, łopatka, Kasza gryczana (Gryka.), Jaja kurze całe (Białko i żółtko jaja kurzego.), Przyprawa Jarzynka (Składniki: Sól, cukier, soszone warzywa (7,2%), marchew, pasternak, cebula, natka i korzeń pietruszki, por, kapusta, pomidor, czosnek, papryka słodka; wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5- rybonukleotydy disodowe; skrobia, pieprz czarny, barwnik: ryboawina. Produkt może zawierać zboża zawierajace,gluten,jaja,mleko ( łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.), Sól biała, pieprz (Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzeszków ziemnych, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu.), Pieprz ziołowy (Gorczyca, kminek, kolendra, chili, papryka, majeranek, cząber, tymianek liść laurowy.)

  • sos koperkowy 150g

    Składniki: Koper ogrodowy, Śmietana 18% tłuszczu (Śmietanka pasteryzowana, żywe kultury bakterii, laktoza.), Olej rzepakowy uniwersalny (Składniki: Rafinowany olej rzepakowy (100%).), Przyprawa Jarzynka (Składniki: Sól, cukier, soszone warzywa (7,2%), marchew, pasternak, cebula, natka i korzeń pietruszki, por, kapusta, pomidor, czosnek, papryka słodka; wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5- rybonukleotydy disodowe; skrobia, pieprz czarny, barwnik: ryboawina. Produkt może zawierać zboża zawierajace,gluten,jaja,mleko ( łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.)Mąka pszenna, typ 500 (Składniki: gluten.), Sól biała, przyprawa w płynie (Woda, sól, hydrolizat białka sojowego, ocet, cukier, barwnik, karmel E150c; wzmacniacze smaku i zapachu: glutaminian monosodowy, 5- rybonukleotydy disodowe, aromaty. Może zawierać seler.), pieprz (Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzeszków ziemnych, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu.), Pieprz ziołowy (Gorczyca, kminek, kolendra, chili, papryka, majeranek, cząber, tymianek liść laurowy.)

  • Ziemniaki gotowane 250g

    Składniki: Ziemniaki późne, Sól biała

  • Sałata ze śmietaną 100g

    Składniki: Sałata, Śmietana 18% tłuszczu (Śmietanka pasteryzowana, żywe kultury bakterii, laktoza.), Cukier

  • Kompot z owoców mieszanych 0.25l

    Składniki: Mieszanka owocowa mrożona (Śliwka z pestką, jabłko, aronia, porzeczka, wiśnie z pestką.), Cukier, kwasek cytrynowy (Składniki: Aromat cytrynowy. Produkt może zawierać: gluten, orzeszki ziemne, soje, orzechy, gorczycę, seler, sezam.)

Kolacja

Dieta podstawowa

Kolacja – 840.0 kcal

  • Kakao na mleku 0.25l.

    Składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu (Cukier mleczny laktoza.), Cukier, Kakao 16%, proszek (Może zawierać : MLEKO, SOJĘ i ich produkty pochodne.)

  • Bułki pszenne zwykłe

    Składniki: MĄKA PSZENNA woda, margaryna,drożdże, sól, cukier, substancja spulchniająca, olej.

  • Ogórek
  • Twarożek ze śmietaną 100g

    Składniki: Ser twarogowy półtłusty (Cukier mleczny – laktoza. Zawartość soli wynika z naturalnie występujacego sodu.), Śmietana 18% tłuszczu (Śmietanka pasteryzowana, żywe kultury bakterii, laktoza.), Sól biała

  • Masło extra

    Składniki: Mleko i produkty pochodne łącznie z laktozą.

  • Herbata naturalna z cytryną 0.25l

    Składniki: Cukier, Cytryna, Herbata, napar bez cukru (Może zawierać : gluten, orzeszki ziemne, soję, orzechy, seler, gorczycę, sezam.)