Jadłospis na dzień 18-09-2024

Śniadanie

Dieta lekkostrawna

Śniadanie – 903.6 kcal

  • Płatki owsiane na mleku 0.5l

Składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu (Cukier mleczny laktoza.), Płatki owsiane (SkładnikiOwies.), Cukier, Sól biała

  • Bułki pszenne zwykłe

Składniki: MĄKA PSZENNA woda, margaryna,drożdże, sól, cukier, substancja spulchniająca, olej.

  • Papryka czerwona
  • Szynkówka wieprzowa

Składniki: Składniki: mięso wieprzowe 79%, woda, sól, izolat białka sojowego, stabilizatory: E451, E450, E452, substancja zagęszczajacaE417, E415, E316, aromat dymu wędzrniczego, regulatory kwasowości: E262, aromaty, ekstrakty naturalne, substancja konserwujaca E25, błonnik pszenny bezglutynowy, białko wieprzowe kolagonowe.

  • Masło extra

Składniki: Mleko i produkty pochodne łącznie z laktozą.

  • Herbata naturalna z cytryną 0.25l

Składniki: Cukier, Cytryna, Herbata, napar bez cukru (Może zawierać : gluten, orzeszki ziemne, soję, orzechy, seler, gorczycę, sezam.)

Obiad

Dieta lekkostrawna

Obiad – 1402.5 kcal

  • Zupa pomidorowa z makaronen 0.4l

Składniki: Marchew, Makaron dwujajeczny (Jajka ( conajmniej 2 na 1 kg mąki), mąka pszenna, woda.), Koncentrat pomidorowy 30% (Koncentrat pomidorowy, woda, sól.), Śmietana 18% tłuszczu (Śmietanka pasteryzowan, skrobia modyfikowana, stabilizator: pektyny), Kości, wywar, Seler korzeniowy, Mleko spożywcze 2% tłuszczu (Cukier mleczny laktoza.) , Margaryna zwykła (Składniki: Oleje roślinne (rzepakowy, palmowy), woda, emulgatory (mono – i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny sojowe), sól 0.3 %, substancja konserwująca (sorbinian potasu), regulator kwasowości ( kwas cytrynowy), aromat, barwnik: annato, witaminy A i D.), Mąka pszenna, typ 500 (Składniki: gluten.), Sól biała, Przyprawa Jarzynka (Składniki: Sól, cukier, soszone warzywa (7,2%), marchew, pasternak, cebula, natka i korzeń pietruszki, por, kapusta, pomidor, czosnek, papryka słodka; wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5- rybonukleotydy disodowe; skrobia, pieprz czarny, barwnik: ryboawina. Produkt może zawierać zboża zawierajace,gluten, jaja,mleko ( łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.), przyprawa w płynie (Woda, sól, hydrolizat białka sojowego, ocet, cukier, barwnik, karmel E150c; wzmacniacze smaku i zapachu: glutaminian monosodowy, 5- rybonukleotydy disodowe, aromaty. Może zawierać seler.), ziele angielskie, liść laurowy (Składniki: Może zwiarać śladowe ilości: gluten, gorczyca, orzeszki ziemne, soja, orzechy, seler, sazam.)

  • Zrazy w sosie jarzynowym 300g

Składniki: Zupa jarzynowa (Marchewka, pasternak, kalafior, por, fasola, groszek, brukselka. może zawierać śldowe ilości; SELER.), Marchew, Mięso z piersi kurczaka bez skóry, Śmietana 18% tłuszczu (Śmietanka pasteryzowan, skrobia modyfikowana, stabilizator: pektyny) , Bułki pszenne zwykłe (MĄKA PSZENNA woda, margaryna,drożdże, sól, cukier, substancja spulchniająca, olej.), Wieprzowina, łopatka, Mąka pszenna, typ 500 (Składniki: gluten.), Bułka tarta (Mąka pszenna, woda, sól, margaryna, cukier, substancja spulchniająca, olej roślinny, drożdże.), Jaja kurze całe (Białko i żółtko jaja kurzego.), Sól biała, przyprawa w płynie (Woda, sól, hydrolizat białka sojowego, ocet, cukier, barwnik, karmel E150c; wzmacniacze smaku i zapachu: glutaminian monosodowy, 5- rybonukleotydy disodowe, aromaty. Może zawierać seler.), pieprz (Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzeszków ziemnych, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu.), ziele angielskie, Pieprz ziołowy (Gorczyca, kminek, kolendra, chili, papryka, majeranek, cząber, tymianek liść laurowy.), liść laurowy (Składniki: Może zwiarać śladowe ilości: gluten, gorczyca, orzeszki ziemne, soja, orzechy, seler, sazam.)

  • Kasza jęczmienna na sypko 200g

Składniki: Kasza jęczmienna perłowa (Jeczmień.), Margaryna zwykła (Składniki: Oleje roślinne (rzepakowy, palmowy), woda, emulgatory (mono – i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny sojowe), sól 0.3 %, substancja konserwująca (sorbinian potasu), regulator kwasowości ( kwas cytrynowy), aromat, barwnik: annato, witaminy A i D.), Sól biała

  • Jabłko
  • Kompot z owoców mieszanych 0.25l

Składniki: Mieszanka owocowa mrożona (Śliwka z pestką, jabłko, aronia, porzeczka, wiśnie z pestką.), Cukier, kwasek cytrynowy (Składniki: Aromat cytrynowy. Produkt może zawierać: gluten, orzeszki ziemne, soje, orzechy, gorczycę, seler, sezam.)

Kolacja

Dieta lekkostrawna

Kolacja – 798.5 kcal

  • Kakao na mleku 0.25l.

Składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu (Cukier mleczny laktoza.), Cukier, Kakao 16%, proszek (Może zawierać : MLEKO, SOJĘ i ich produkty pochodne.)

  • Bułki pszenne zwykłe

Składniki: MĄKA PSZENNA woda, margaryna,drożdże, sól, cukier, substancja spulchniająca, olej.

  • Jaja gotowane- Jaja- kazeina
  • Pomidor
  • Masło extra

Składniki: Mleko i produkty pochodne łącznie z laktozą.

  • Herbata naturalna z cytryną 0.25l

Składniki: Cukier, Cytryna, Herbata, napar bez cukru (Może zawierać : gluten, orzeszki ziemne, soję, orzechy, seler, gorczycę, sezam.)

Śniadanie

Dieta podstawowa

Śniadanie – 804.3 kcal

  • Płatki owsiane na mleku 0.5l

Składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu (Cukier mleczny laktoza.), Płatki owsiane (SkładnikiOwies.), Cukier, Sól biała

  • Chleb baltonowski

Składniki: Skladniki:Mąka pszenna, mąka żytnia, woda, sól, drożdże.

  • Chleb żytni razowy

Składniki: Składniki: Mąka żytnia,mąka pszenna, woda, drożdże, sól.

  • Kiełbasa szynkowa z kurczaka

Składniki: Składniki: Woda, mięso wieprzowe( 36.1%), skórki wieprzowe(13.1%), skrobia ziemniaczana, błonnik sojowy, przyprawy naturalne; sól, glukoza, białko sojowe, ekstrakty przypraw naturalnych, aromaty, wzmacniacz smaku: E621, substancja zagęszczjąca E407, E425, E415, stabilizatory:E451i, E452i, przeciwutleniacz E316, E300, substancja konserwująca azotyn sodu. Może zawierać śladowe ilości: gorczyca, gluten.

  • Pomidor
  • Masło extra

Składniki: Mleko i produkty pochodne łącznie z laktozą.

  • Herbata naturalna z cytryną 0.25l

Składniki: Cukier, Cytryna, Herbata, napar bez cukru (Może zawierać : gluten, orzeszki ziemne, soję, orzechy, seler, gorczycę, sezam.)

Obiad

Dieta podstawowa

Obiad – 1402.5 kcal

  • Zupa pomidorowa z makaronen 0.4l

Składniki: Marchew, Makaron dwujajeczny (Jajka ( conajmniej 2 na 1 kg mąki), mąka pszenna, woda.), Koncentrat pomidorowy 30% (Koncentrat pomidorowy, woda, sól.), Śmietana 18% tłuszczu (Śmietanka pasteryzowan, skrobia modyfikowana, stabilizator: pektyny), Kości, wywar, Seler korzeniowy, Mleko spożywcze 2% tłuszczu (Cukier mleczny laktoza.) , Margaryna zwykła (Składniki: Oleje roślinne (rzepakowy, palmowy), woda, emulgatory (mono – i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny sojowe), sól 0.3 %, substancja konserwująca (sorbinian potasu), regulator kwasowości ( kwas cytrynowy), aromat, barwnik: annato, witaminy A i D.), Mąka pszenna, typ 500 (Składniki: gluten.), Sól biała, Przyprawa Jarzynka (Składniki: Sól, cukier, soszone warzywa (7,2%), marchew, pasternak, cebula, natka i korzeń pietruszki, por, kapusta, pomidor, czosnek, papryka słodka; wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5- rybonukleotydy disodowe; skrobia, pieprz czarny, barwnik: ryboawina. Produkt może zawierać zboża zawierajace,gluten, jaja,mleko ( łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.), przyprawa w płynie (Woda, sól, hydrolizat białka sojowego, ocet, cukier, barwnik, karmel E150c; wzmacniacze smaku i zapachu: glutaminian monosodowy, 5- rybonukleotydy disodowe, aromaty. Może zawierać seler.), ziele angielskie, liść laurowy (Składniki: Może zwiarać śladowe ilości: gluten, gorczyca, orzeszki ziemne, soja, orzechy, seler, sazam.)

  • Zrazy w sosie jarzynowym 300g

Składniki: Zupa jarzynowa (Marchewka, pasternak, kalafior, por, fasola, groszek, brukselka. może zawierać śldowe ilości; SELER.), Marchew, Mięso z piersi kurczaka bez skóry, Śmietana 18% tłuszczu (Śmietanka pasteryzowan, skrobia modyfikowana, stabilizator: pektyny) , Bułki pszenne zwykłe (MĄKA PSZENNA woda, margaryna,drożdże, sól, cukier, substancja spulchniająca, olej.), Wieprzowina, łopatka, Mąka pszenna, typ 500 (Składniki: gluten.), Bułka tarta (Mąka pszenna, woda, sól, margaryna, cukier, substancja spulchniająca, olej roślinny, drożdże.), Jaja kurze całe (Białko i żółtko jaja kurzego.), Sól biała, przyprawa w płynie (Woda, sól, hydrolizat białka sojowego, ocet, cukier, barwnik, karmel E150c; wzmacniacze smaku i zapachu: glutaminian monosodowy, 5- rybonukleotydy disodowe, aromaty. Może zawierać seler.), pieprz (Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzeszków ziemnych, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu.), ziele angielskie, Pieprz ziołowy (Gorczyca, kminek, kolendra, chili, papryka, majeranek, cząber, tymianek liść laurowy.), liść laurowy (Składniki: Może zwiarać śladowe ilości: gluten, gorczyca, orzeszki ziemne, soja, orzechy, seler, sazam.)

  • Kasza jęczmienna na sypko 200g

Składniki: Kasza jęczmienna perłowa (Jeczmień.), Margaryna zwykła (Składniki: Oleje roślinne (rzepakowy, palmowy), woda, emulgatory (mono – i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny sojowe), sól 0.3 %, substancja konserwująca (sorbinian potasu), regulator kwasowości ( kwas cytrynowy), aromat, barwnik: annato, witaminy A i D.), Sól biała

  • Jabłko
  • Kompot z owoców mieszanych 0.25l

Składniki: Mieszanka owocowa mrożona (Śliwka z pestką, jabłko, aronia, porzeczka, wiśnie z pestką.), Cukier, kwasek cytrynowy (Składniki: Aromat cytrynowy. Produkt może zawierać: gluten, orzeszki ziemne, soje, orzechy, gorczycę, seler, sezam.)

Kolacja

Dieta podstawowa

Kolacja – 815.3 kcal

  • Kakao na mleku 0.25l.

Składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu (Cukier mleczny laktoza.), Cukier, Kakao 16%, proszek (Może zawierać : MLEKO, SOJĘ i ich produkty pochodne.)

  • Bułki pszenne zwykłe

Składniki: MĄKA PSZENNA woda, margaryna,drożdże, sól, cukier, substancja spulchniająca, olej.

  • Chleb żytni razowy

Składniki: Składniki: Mąka żytnia,mąka pszenna, woda, drożdże, sól.

  • Jaja gotowane-  Jaja kazeina
  • Papryka czerwona
  • Masło extra

Składniki: Mleko i produkty pochodne łącznie z laktozą.

  • Herbata naturalna z cytryną 0.25l

Składniki: Cukier, Cytryna, Herbata, napar bez cukru (Może zawierać : gluten, orzeszki ziemne, soję, orzechy, seler, gorczycę, sezam.)