Jadłospis na dzień 10-12-2024

Śniadanie

Dieta lekkostrawna

Śniadanie – 821.8 kcal

  • Płatki owsiane na mleku 0.5l

Składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu (Cukier mleczny laktoza.), Płatki owsiane (SkładnikiOwies.), Cukier, Sól biała

  • Bułki pszenne zwykłe

Składniki: MĄKA PSZENNA woda, margaryna,drożdże, sól, cukier, substancja spulchniająca, olej.

  • Sałata lodowa
  • Szynka wieprzowa gotowana

Składniki: Składniki: mięso wieprzowe 49%, woda, skrobia ziemniaczana,sól, substancja żelująca E407a, białko SOJOWE, stabilizator: trifosforany, błonnik pszenny (bezglutenowy), białko wieprzowe(kolagenowe, hemoglobina), przeciwutleniacz: sakorbinian sodu; wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, glukoza, aromaty, substancja konserwująca: azotyn sodu. Produkt może zawierać SELER i GORCZYCĘ.

  • Masło extra

Składniki: Mleko i produkty pochodne łącznie z laktozą.

  • Herbata naturalna z cytryną 0.25l

Składniki: Cukier, Cytryna, Herbata, napar bez cukru (Może zawierać : gluten, orzeszki ziemne, soję, orzechy, seler, gorczycę, sezam.)

Obiad

Dieta lekkostrawna

Obiad – 1676.4 kcal

  • Zupa jarzynowa 0.4l

Składniki: Ziemniaki późne, Zupa jarzynowa (Marchewka, pasternak, kalafior, por, fasola, groszek, brukselka. może zawierać śldowe ilości; SELER.), Marchew, Kapusta biała, Śmietana 18% tłuszczu (Śmietanka pasteryzowan, skrobia modyfikowana, stabilizator: pektyny), Kości, wywar, Margaryna zwykła (Składniki: Oleje roślinne (rzepakowy, palmowy), woda, emulgatory (mono – i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny sojowe), sól 0.3 %, substancja konserwująca (sorbinian potasu), regulator kwasowości ( kwas cytrynowy), aromat, barwnik: annato, witaminy A i D.), Mąka pszenna, typ 500 (Składniki: gluten.), Sól biała, przyprawa w płynie (Woda, sól, hydrolizat białka sojowego, ocet, cukier, barwnik, karmel E150c; wzmacniacze smaku i zapachu: glutaminian monosodowy, 5- rybonukleotydy disodowe, aromaty. Może zawierać seler.), Przyprawa Jarzynka (Składniki: Sól, cukier, soszone warzywa (7,2%), marchew, pasternak, cebula, natka i korzeń pietruszki, por, kapusta, pomidor, czosnek, papryka słodka; wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5- rybonukleotydy disodowe; skrobia, pieprz czarny, barwnik: ryboawina. Produkt może zawierać zboża zawierajace,gluten,jaja,mleko ( łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.)

  • Zrazy mielone 100g

Składniki: Mięso z piersi kurczaka bez skóry, Wieprzowina, łopatka, Bułki pszenne zwykłe (MĄKA PSZENNA woda, margaryna, drożdże, sól, cukier, substancja spulchniająca, olej.), Jaja kurze całe (Białko i żółtko jaja kurzego.), Bułka tarta (Mąka pszenna, woda, sól, margaryna, cukier, substancja spulchniająca, olej roślinny, drożdże.), Margaryna zwykła (Składniki: Oleje roślinne (rzepakowy, palmowy), woda, emulgatory (mono – i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny sojowe), sól 0.3 %, substancja konserwująca (sorbinian potasu), regulator kwasowości ( kwas cytrynowy), aromat, barwnik: annato, witaminy A i D.), Mąka pszenna, typ 500 (Składniki: gluten.), Sól biała, liść laurowy (Składniki: Może zwiarać śladowe ilości: gluten, gorczyca, orzeszki ziemne, soja, orzechy, seler, sazam.)

  • sos koperkowy 150g

Składniki: Koper ogrodowy, Śmietana 18% tłuszczu (Śmietanka pasteryzowan, skrobia modyfikowana, stabilizator: pektyny), Olej rzepakowy uniwersalny (Składniki: Rafinowany olej rzepakowy (100%).), Przyprawa Jarzynka (Składniki: Sól, cukier, soszone warzywa (7,2%), marchew, pasternak, cebula, natka i korzeń pietruszki, por, kapusta, pomidor, czosnek, papryka słodka; wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5- rybonukleotydy disodowe; skrobia, pieprz czarny, barwnik: ryboawina. Produkt może zawierać zboża zawierajace,gluten,jaja,mleko ( łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.), Mąka pszenna, typ 500 (Składniki: gluten.), Sól biała, przyprawa w płynie (Woda, sól, hydrolizat białka sojowego, ocet, cukier, barwnik, karmel E150c; wzmacniacze smaku i zapachu: glutaminian monosodowy, 5- rybonukleotydy disodowe, aromaty. Może zawierać seler.), pieprz (Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzeszków ziemnych, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu.), Pieprz ziołowy (Gorczyca, kminek, kolendra, chili, papryka, majeranek, cząber, tymianek liść laurowy.)

  • Ziemniaki gotowane 250g

Składniki: Ziemniaki późne, Sól biała

  • Sałatka z buraczków 250g

Składniki: Buraki, Cebula, Cukier, Jabłko, Olej rzepakowy uniwersalny (Składniki: Rafinowany olej rzepakowy (100%).), ocet spirytusowy, Sól biała, pieprz (Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzeszków ziemnych, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu.), Pieprz ziołowy (Gorczyca, kminek, kolendra, chili, papryka, majeranek, cząber, tymianek liść laurowy.)

  • Kompot z owoców mieszanych 0.25l

Składniki: Mieszanka owocowa mrożona (Śliwka z pestką, jabłko, aronia, porzeczka, wiśnie z pestką.), Cukier, kwasek cytrynowy (Składniki: Aromat cytrynowy. Produkt może zawierać: gluten, orzeszki ziemne, soje, orzechy, gorczycę, seler, sezam.)

Kolacja

Dieta lekkostrawna

Kolacja – 878.5 kcal

  • kawa zbożowa na mleku 0.25l

Składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu (Cukier mleczny laktoza.), Cukier, Kawa, napar bez cukru (Żyto prażone, jęczmień prażony, cykoria prażona. Może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki ziemne, soję, orzechy, seler, sezam.)

  • Bułki pszenne zwykłe

Składniki: MĄKA PSZENNA woda, margaryna,drożdże, sól, cukier, substancja spulchniająca, olej.

  • Papryka czerwona
  • Pasta rybno-serowa 100g

Składniki: Filety śledziowe (Filety śledziowe (średnio 60% RYBY ( PARWALUBINA) przed sterylizacją, olej roślinny, woda, sól.), Ser twarogowy półtłusty (mleko, kultury bakterii Cukier mleczny – laktoza. Zawartość soli wynika z naturalnie występujacego sodu.), Śmietana 18% tłuszczu (Śmietanka pasteryzowan, skrobia modyfikowana, stabilizator: pektyny), Pietruszka, liście, Pieprz ziołowy (Gorczyca, kminek, kolendra, chili, papryka, majeranek, cząber, tymianek liść laurowy.)

  • Masło extra

Składniki: Mleko i produkty pochodne łącznie z laktozą.

  • Herbata naturalna z cytryną 0.25l

Składniki: Cukier, Cytryna, Herbata, napar bez cukru (Może zawierać : gluten, orzeszki ziemne, soję, orzechy, seler, gorczycę, sezam.)

Śniadanie

Dieta podstawowa

Śniadanie – 833.5 kcal

  • Płatki owsiane na mleku 0.5l

Składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu (Cukier mleczny laktoza.), Płatki owsiane (SkładnikiOwies.), Cukier, Sól biała

  • Chleb baltonowski

Składniki: Skladniki:Mąka pszenna, mąka żytnia, woda, sól, drożdże.

  • Chleb żytni razowy

Składniki: Składniki: Mąka żytnia,mąka pszenna, woda, drożdże, sól.

  • Kiełbasa krakowska sucha

Składniki: Składniki: Woda, mięso wieprzowe (56%), woda, skrobia ziemniaczana, sól, izolat białka sojowego, błonnik pszenny, stabilizatory: E451, E450, E452; substancje zagęszczające: E407, E415, białko wieprzowe kolagenowe, wzmacniacze smaku: E 621, E635, glukoza, cukier, przeciwutleniacze:E301, E 316, E 300, pieprz czarny, przyprawy i ekstrakty przypraw, aromaty, hydrolizat białka słonecznika, regulatory kwasowości: E330, E262, substancja konserwująca E250, barwnik E120, olej rzepakowy, Produkt może zawierać MLEKO i produkty pochodne łącznie z laktozą, GORCZYCĘ, dwutlenek siarki i siarczyny.

  • Sałata lodowa
  • Masło extra

Składniki: Mleko i produkty pochodne łącznie z laktozą.

  • Herbata naturalna z cytryną 0.25l

Składniki: Cukier, Cytryna, Herbata, napar bez cukru (Może zawierać : gluten, orzeszki ziemne, soję, orzechy, seler, gorczycę, sezam.)

Obiad

Dieta podstawowa

Obiad – 1781.5 kcal

  • Zupa jarzynowa 0.4l

Składniki: Ziemniaki późne, Zupa jarzynowa (Marchewka, pasternak, kalafior, por, fasola, groszek, brukselka. może zawierać śldowe ilości; SELER.), Marchew, Kapusta biała, Śmietana 18% tłuszczu (Śmietanka pasteryzowan, skrobia modyfikowana, stabilizator: pektyny), Kości, wywar, Margaryna zwykła (Składniki: Oleje roślinne (rzepakowy, palmowy), woda, emulgatory (mono – i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny sojowe), sól 0.3 %, substancja konserwująca (sorbinian potasu), regulator kwasowości ( kwas cytrynowy), aromat, barwnik: annato, witaminy A i D.), Mąka pszenna, typ 500 (Składniki: gluten.), Sól biała, przyprawa w płynie (Woda, sól, hydrolizat białka sojowego, ocet, cukier, barwnik, karmel E150c; wzmacniacze smaku i zapachu: glutaminian monosodowy, 5- rybonukleotydy disodowe, aromaty. Może zawierać seler.), Przyprawa Jarzynka (Składniki: Sól, cukier, soszone warzywa (7,2%), marchew, pasternak, cebula, natka i korzeń pietruszki, por, kapusta, pomidor, czosnek, papryka słodka; wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5- rybonukleotydy disodowe; skrobia, pieprz czarny, barwnik: ryboawina. Produkt może zawierać zboża zawierajace,gluten,jaja,mleko ( łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.)

  • Kotlet mielony 100g

Składniki: Wieprzowina, łopatka, Bułki pszenne zwykłe (MĄKA PSZENNA woda, margaryna,drożdże, sól, cukier, substancja spulchniająca, olej.), Mięso z piersi kurczaka bez skóry, Bułka tarta (Mąka pszenna, woda, sól, margaryna, cukier, substancja spulchniająca, olej roślinny, drożdże.), Olej rzepakowy uniwersalny (Składniki: Rafinowany olej rzepakowy (100%).), Smalec, Cebula, Jaja kurze całe (Białko i żółtko jaja kurzego.), Sól biała, pieprz (Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzeszków ziemnych, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu.), Pieprz ziołowy (Gorczyca, kminek, kolendra, chili, papryka, majeranek, cząber, tymianek liść laurowy.)

  • Ziemniaki gotowane 250g

Składniki: Ziemniaki późne, Sól biała

  • Sałatka z buraczków 250g

Składniki: Buraki, Cebula, Cukier, Jabłko, Olej rzepakowy uniwersalny (Składniki: Rafinowany olej rzepakowy (100%).), ocet spirytusowy, Sól biała, pieprz (Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzeszków ziemnych, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu.), Pieprz ziołowy (Gorczyca, kminek, kolendra, chili, papryka, majeranek, cząber, tymianek liść laurowy.)

  • Kompot z owoców mieszanych 0.25l

Składniki: Mieszanka owocowa mrożona (Śliwka z pestką, jabłko, aronia, porzeczka, wiśnie z pestką.), Cukier, kwasek cytrynowy (Składniki: Aromat cytrynowy. Produkt może zawierać: gluten, orzeszki ziemne, soje, orzechy, gorczycę, seler, sezam.)

Kolacja

Dieta podstawowa

Kolacja – 854.9 kcal

  • kawa zbożowa na mleku 0.25l

Składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu (Cukier mleczny laktoza.), Cukier, Kawa, napar bez cukru (Żyto prażone, jęczmień prażony, cykoria prażona. Może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki ziemne, soję, orzechy, seler, sezam.)

  • Bułki pszenne zwykłe

Składniki: MĄKA PSZENNA woda, margaryna,drożdże, sól, cukier, substancja spulchniająca, olej.

  • Chleb żytni razowy

Składniki: Składniki: Mąka żytnia,mąka pszenna, woda, drożdże, sól.

  • Ogórek kwaszony

Składniki: Ogórek, sól.

  • Pasta rybno-serowa 100g

Składniki: Filety śledziowe (Filety śledziowe (średnio 60% RYBY ( PARWALUBINA) przed sterylizacją, olej roślinny, woda, sól.), Ser twarogowy półtłusty (mleko, kultury bakterii Cukier mleczny – laktoza. Zawartość soli wynika z naturalnie występujacego sodu.), Śmietana 18% tłuszczu (Śmietanka pasteryzowan, skrobia modyfikowana, stabilizator: pektyny), Pietruszka, liście, Pieprz ziołowy (Gorczyca, kminek, kolendra, chili, papryka, majeranek, cząber, tymianek liść laurowy.)

  • Masło extra

Składniki: Mleko i produkty pochodne łącznie z laktozą.

  • Herbata naturalna z cytryną 0.25l

Składniki: Cukier, Cytryna, Herbata, napar bez cukru (Może zawierać : gluten, orzeszki ziemne, soję, orzechy, seler, gorczycę, sezam.)